Ειδήσεις

Published on April 11th, 2013 | by fileto

0

Θηλιά τα δάνεια στην Καβάλα, σε κόκκινο συναγερμό

Σε «έμφραγμα» οδηγούνταικαθημερινά πολλά νοικοκυριάτης χώρας, λόγω της αδυναμίαςτους να αποπληρώσουν ταδάνειά τους στις τράπεζες Η πιστωτική επέκταση της προηγούμενης δεκαετίας, σεσυνδυασμό με την απουσία της κατάλληλης υποδομής όσο και ενημέρωσης για θέματα σύναψης δανείων,είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο.

Με βάση τα στοιχεία διαπιστώνεται και το εξής παράδοξο: ότι, δηλαδή, υπάρχουν πολλοί νομοί της χώραςμε υψηλό επίπεδο καταθέσεων και συγχρόνως με αντίστοιχα ποσοστά δανειοληπτών, που δεν μπορούν νακαταβάλουν τις δόσεις των δανείων τους!

Το φαινόμενο αυτό δημιουργεί τον πολύ σοβαρό κίνδυνο να υπάρχουν περιπτώσεις όπου μεγαλοκαταθέτες εκμεταλλεύονται την παρούσα κρίση για να γλιτώσουντα χρέη τους.

Στους νομούς με τα μεγαλύτερα ποσοστά δανείων που δεν μπορούν ν’ αποπληρωθούν συμπεριλαμβάνονται οι Κορινθίας, Κιλκίς, Γρεβενών, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Καβάλας, Λάρισας, Ρεθύμνου, Πέλλας, Χανίων, Ηλείας, Σερρών, Άρτας.

Με μεγάλη καθυστέρηση στην αποπληρωμή είναι: Μαγνησίας, Δράμας, Ημαθίας, Αχαΐας, Καρδίτσας, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Βοιωτίας, Κέρκυρας, Πρέβεζας, Τρικάλων, Ηρακλείου κ.ά.

Οι νομοί που επιδεικνύουν μια ισορροπία είναι: Αργολίδας, Πιερίας, Έβρου, Εύβοιας, Λέσβου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσου, Κεφαλληνίας, Αρκαδίας, Χαλκιδικής,Κοζάνης, Ροδόπης, Αττικής.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι νομοί όπου οι δανειολήπτες είναι σχεδόν… απόλυτα συνεπείς στις τραπεζικές υποχρεώσεις! Και αυτοί είναι: Καστοριάς, Λακωνίας, Θεσπρωτίας, Σάμου, Κυκλάδων, Χίου και Ευρυτανίας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑