Ειδήσεις

Published on April 12th, 2013 | by fileto

0

Υδροπλάνο για Σαμοθράκη, μια παλιά ιστορία

Μας το υπενθύμισε η ιστοσελίδα Φάρος της Αλεξανδρούπολης, μια και το είχαμε ξεχάσει:

Καποτε είχε γίνει γνωστή η πρόθεση ομογενή επιχειρηματία ο ποίος είχε επισκεφτεί την Αλεξανδρούπολη και συναντήθηκε με φορείς για την δημιουργία βάσης υδροπλάνων στην Αλεξανδρούπολη και σύνδεση με την Σαμοθράκη.
Λέει ο Φάρος: “Όπως διαβάζουμε σε αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης αλλάζουν τα δεδομένα για την ανάπτυξη των υδροπλάνων στην Ελλάδα, μετά και τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης, για τα υδατοδρόμια, που ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή των υδροπλάνων στη χώρα.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Πατέλλης (αδελφός του Ελληνο-καναδού επιχειρηματία Μιχ. Πατέλλη, υπό τη διεύθυνση του οποίου λειτουργεί η εταιρεία) εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις τελευταίες εξελίξεις, αν και, όπως είπε, μένει να γίνουν και πράξη όλα όσα αναφέρει ο νέος νόμος και να μην σκαλώσουν στα γρανάζια της δημόσιας διοίκησης.
Σε ερώτηση για το μέγεθος της επένδυσης, ο κ. Πατέλλης επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός, αν και εφόσον «πετάξει» το νέο επενδυτικό πλάνο, θα κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την προηγούμενη απόπειρα. Σημειώνεται, ότι η αρχική προσπάθεια έκανε λόγο για επένδυση 70 εκατ. ευρώ και περιελάμβανε και ροή κονδυλίων σε υποδομές (υδατοδρόμια κ.λπ.).

Πλέον, η νέα πρωτοβουλία θα λάβει σάρκα και οστά λαμβάνοντας υπόψη και τη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου η επένδυση να είναι οικονομικά βιώσιμη”

Αντε μπράβο και να μην περιμένουμε πότε το ΣΑΟΣ θα δεήσει!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑