Άποψη - Γνώμη

Published on April 15th, 2013 | by fileto

0

Πέστε την αλήθεια να τελειώνουμε!

Ακούσαμε ένα κάρο λέξεις χωρίς νόημα για το αυτονόητο. Η απομάκρυνση και οι απολύσεις υπαλλήλων από το δημόσιο, την βάφτισαν …ποιοτικό δημόσιο και δεν ντρέπονται.

Ακούσαμε για δράσεις και προγράμματα για μακροχρόνια ανέργους τη στιγμή που γνωρίζουν ότι δεν μπορούν  να κάνουν το παραμικρό για να γλυτώσουν την κοινωνία από τον γκρεμό.

Λένε για φόρους δικαιότερους αυτοί που έχουν χρόνια στο απυρόβλητο αυτούς που κερδοσκοπούν και ξεζουμίσουν το δημόσιο χρήμα και τα δημόσια έργα.

Λένε για δικαιώματα αυτοί που καθημερινά δολοφονούν τα ελληνικά νοικοκυριά και στερούν από τη νέα γενιά κάθε ελπίδα για το μέλλον αναγκάζοντας την να πάρει το δρόμο για την ξενιτιά.

Λένε για ανάπτυξη, αυτοί που με τις πολιτικές τους επιλογές βύθισαν την ελληνική παραπαίουσα οικονομία στον Καιάδα.

Μιλούν και αυτοί που από την απέναντι όχθη είναι οι εχθροί του μνημονίου, αυτοί που ψαρεύουν σε θολά νερά, αυτοί που δεν έχουν πρόταση για την οικονομία.

Μιλούν οι νέοι Ξανθόπουλοι για τα χάλια της κοινωνίας που εξαθλιώθηκε ενώ την ίδια ώρα τα μάτια τους διψασμένα για εξουσία, ξερνούν λαϊκισμό και οπισθοδρόμηση.

Μιλούν και όσοι εφόσον υπηρέτησαν το σύστημα ως υπουργοί κυβερνήσεων, θέλουν σήμερα ως αρχηγοί κομμάτων, σχηματισμών και ινστιτούτων, Πόντιοι Πιλάτοι να μας παραστήσουν τους ανήξερους και σωτήρες της Χώρας.

Αιδώς Αργείοι! Ντροπή. Τι κάνετε μωρέ! Ξέρετε από πού σας βαραίνει; Σας βαρέθηκε ο ελληνικός λαός με τα καμώματά σας.

Είναι δυνατόν οι συνήθεις ύποπτοι, οι βλάκες που πληρώνουν τα πάντα, να έρχονται κάθε μέρα με ένα στραπάτσο;

ΔΕΗ φουσκωμένη με ένα κάρο χρεώσεις οι οποίες ανεβάζουν στα ύψη τους λογαριασμούς, που ο καθένας τους είναι και ένας βασικός μισθός, φέρνει εγκεφαλικά. Σας νοιάζει κύριοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης;

Φόροι επί φόρων, για κάθε δραστηριότητα κι αυτοί για τους συνήθεις ανόητους που ποτέ δεν είπαν «Δεν πληρώνω», φόροι για την πρώτη κατοικία, για τον τάφο, για το αυτοκίνητο, για το μηχανάκι, για το αυθαίρετο, για το νόμιμο, για το παράνομο, για την αποχέτευση που δεν έχουμε, για την καθαριότητα, για το πράσινο, για το ελεύθερο επάγγελμα, για το ΑΦΜ, για τους ανέργους, για τους παρεπιδημούντες, για τους αγρότες, για τους συνταξιούχους, για ότι βλακεία τους κατεβαίνει εκεί στο υπουργείο του Συντάγματος.

Τελικά τι θέλετε επιτέλους από μας; Να μας εξοντώσετε εντάξει, αλλά γιατί; Σε τι αμαρτία έχουμε υποπέσει και θέλετε να μας εκμηδενίσετε;

Πως γίνεται την στιγμή που εμάς ξεζουμίζεται την ίδια ώρα να παίζονται παιχνίδια με τις αποκρατικοποιήσεις, με τις ασφαλιστικές εταιρείες και με κάθε είδους μοιρασιά έργων και ασημικών της πατρίδας που με τόσο κόπο και αίμα πληρώσαμε και συντηρήσαμε;

Όχι δεν είναι το πρόβλημά μας οι απομακρύνσεις από το Δημόσιο, όσων είναι υπεράριθμοι, επίορκοι, τεμπέληδες, χασομέρηδες, άχρηστοι γενικώς. Να φύγουν εδώ και τώρα και με συνοπτικές διαδικασίες.

Λυπάμαι ου ακούω τους ηγέτες της αντιπολίτευσης άπαντες να μιλούν για ανθρωποθυσίες. Ποιοι μιλούν για ανθρωποθυσίες, αυτοί που δεν έχουν πρόταση για το μέλλον μας; Το χειρότερο είναι να μιλάς ανέξοδα και να μην προτείνεις.

Που λοιπόν ποντάρουν όλοι αυτοί; Στο να τερματίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική ηγεσία; Ίδιο σκηνικό με την προ Χούντας εποχή!

Όχι χούντα δεν πρόκειται να έρθει, αλλά μια ριζική αλλαγή μπορεί να γίνει.

Ήρθε η ώρα της μεγάλης ανατροπής, απλά αναζητούμε τον νέο ηγέτη που θα αγαπάει πιο πολύ από την εξουσία την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Δηλαδή αν δεν υπήρχε πολιτική εξουσία στην Ελλάδα σήμερα τι θα γινόταν; Τίποτε, διότι επί έξι μήνες περίμενε το επιτελείο του Στουρνάρα για να επανέλθει στο χαράτσι με την ΔΕΗ. Ντροπή. Τόσο απελπιστική ανευθυνότητα και αναποτελεσματικότητα;

Και ο πρωθυπουργός γιατί τον καλύπτει; Τι κρύβουν και οι άλλοι αρχηγοί της συμπολίτευσης; Ποια είναι η αλήθεια; Δεν μπορεί αν δεν υπάρχει σενάριο συνομωσιολογίας, τότε κάτι άλλο παίζει. Το απόλυτο κενό!

Και έχουν ανακούφιση όπως λένε τα κανάλια και οι εφημερίδες που στηρίζουν το όλο σκηνικό και από πάνω τα ρίχνουν στους άλλους υπουργούς, οι οποίοι για να κάνουν μια κίνηση πρέπει να ρωτήσουν, να παρακαλέσουν και να εκλιπαρήσουν την Τρόικα.

Έλεος! Ποιόν κοροϊδεύετε μωρέ!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑