Lifestyle

Published on April 16th, 2013 | by fileto

0

Καβαλιώτης bartender διεκδικεί διεθνές βραβείο κοκτέιλ

Ο διαγωνισμός “Show your spirit” της Diageo είναι ακόμα σε εξέλιξη και μάλιστα σε ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία της.

Μέσα από την ιδέα του διαγωνισμού, οι bartenders της Ευρώπης έχουν την ευκαιρία να πετύχουν, να συν-δημιουργήσουν ένα νέο spirit ή liqueur το οποίο θα καταταχθεί στα Reserve brands, τη συλλογή luxury spirits της εταιρείας.

 Ο νικητής θα δικαιούται 5% των καθαρών πωλήσεων για τα πρώτα πέντε χρόνια της κυκλοφορίας του προϊόντος ενώ, μαζί με τη Diageo, θα έχουν την ευκαιρία να δουν το ποτό που έχουν συν-δημιουργήσει να πρωταγωνιστεί δίπλα σε παγκοσμίου φήμης brands, όπως το Johnnie Walker Scotch Whisky και την Ketel One Vodka. Ένα επιπλέον 5% των καθαρών πωλήσεων θα διατεθεί σε ειδικό ταμείο που θα χρηματοδοτεί πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του επαγγέλματος του bartending.

Την συμμετοχή για την Ελλάδα διεκδικεί ο bartender Γιώργος Γιαννάκης από το Baroque Cafe Bar της Καβάλας.

 Η δημιουργία του έχει ως τίτλο “Pikroma”, που προέρχεται από τη λέξη πικρό και που προδιαθέτει για μία δημιουργία με έντονο bitter χαρακτήρα. Πρόκειται για μία πρόταση βασισμένη στην vodka η οποία ωστόσο έχει εμβαπτιστεί και άρα αποκτήσει αρωματική και γευστική πολυπλοκότητα από 43 (!) επιπλέον συστατικά.

 Η πρότασή του, συστήνεται για μείξεις, ταιριάζει άριστα σε ένα twist για Negroni ενώ μπορεί κανείς να την απολαύσει και σκέτη με μία φλούδα πορτοκαλιού.

Της Ελένης Νικολούλια

πηγη: News.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑