Εκδηλώσεις

Published on April 19th, 2013 | by fileto

0

Αντάμωμα Θράκης στη μνήμη της Ξανθιώτισσας Μέλπως Μερλιέ

Σε μια εκδήλωση γνωριμίας με τον πολιτισμό της περιοχής, όπου αντάμωσαν ντόπιοι και άνθρωποι από διαφορετικές περιοχές, θα υποδεχθεί η Ξάνθη, στις 5 Ιουλίου, τα χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και την ομογένεια, που θα πάρουν μέρος στο 1ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα Θράκης.
Τον χορό θα σύρουν τα συγκροτήματα της Ξάνθης, ενώ την επόμενη μέρα τη σκυτάλη θα πάρουν οι φιλοξενούμενοι από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ευρώπη και διάφορες γωνιές της Ελλάδας.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 7 Ιουλίου, με συναυλία αφιερωμένη στη σπουδαία Ξανθιώτισσα μουσικολόγο και λαογράφο, Μέλπω Μερλιέ.

Για την επιτυχία του εγχειρήματος, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, εργάζονται πυρετωδώς εκατοντάδες εθελοντές, το συντονισμό ανέλαβε το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο, ενώ διοργανωτές είναι το Λύκειο Ελληνίδων και η Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε τόπους με ιστορική και αρχαιολογική σημασία, ενώ θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια παραδοσιακού χορού και μουσικής, καθώς και εργαστήρια Καραγκιόζη για τους μικρούς φίλους.

Οι διοργανωτές καλούν σε ενίσχυση της προσπάθειας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, που φιλοδοξεί να μετατραπεί σ΄ένα επιτυχημένο θεσμό της ακριτικής Θράκης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑