Ειδήσεις

Published on April 21st, 2013 | by fileto

0

Συνελήφθησαν στον Έβρο για λαθρεμπόριο οστράκων

Οι οκτώ, ηλικίας από 19 έως 66 ετών συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης κατηγορούμενοι για λαθρεμπόριο οστράκων.

Συγκεκριμένα, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης Φερών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο 47χρονους δράστες, να μεταφέρουν, με φορτηγό, 1.006,8 κιλά όστρακα (τελίνες και αχιβάδες), χωρίς να κατέχουν τα απαιτούμενα παραστατικά, καθώς και άλλους τρεις από τους δράστες, ηλικίας 19, 37 (άνδρες) και 39 (γυναίκα), να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο και να προπορεύονται από το φορτηγό με τα όστρακα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες στο αυτοκίνητο, λειτουργούσαν σαν προπομπός, για να αποφύγουν τα αστυνομικά μπλόκα.

Την παραπάνω ποσότητα από όστρακα, την παρέλαβαν από αλιευτικό καταφύγιο, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Επίσης προέκυψε ότι λίγες ώρες νωρίτερα, οι άλλοι τρεις δράστες, ηλικίας 51, 45 (γυναίκες) και 66 (άνδρας), εισήγαγαν παράνομα, μέσω θαλάσσης, την προαναφερόμενη ποσότητα οστράκων, την οποία στη συνέχεια μετέφεραν, με φορτηγό αυτοκίνητο, στο συγκεκριμένο αλιευτικό καταφύγιο.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, εντοπίσθηκαν, στο αλιευτικό καταφύγιο, οι άλλοι τρεις δράστες και συνελήφθησαν.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

1.006,8 κιλά όστρακα
Δύο φορτηγά αυτοκίνητα
Ένα αυτοκίνητο
Εννέα κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑