Ειδήσεις

Published on April 26th, 2013 | by fileto

0

Θρακιώτες έπαιρναν πλαστα ευρωπαικά διπλώματα οδήγησης μέσω Κρήτης

Το 3μελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου επέβαλε ποινή πέντε ετών για την πρώην υπάλληλο της Διεύθυνσης Μεταφορών και άλλα επτά για το σύζυγό της, με αναστολή όμως, για το αδίκημα της χορήγησης πλαστών ευρωπαικών διπλωμάτων οδήγησης.

Οι υπόλοιποι 40 κατηγορούμενοι, όλοι Έλληνες πολίτες οι οποίοι προέρχονται από περιοχές όπως Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, καταδικάστηκαν σε οκτώ μήνες φυλάκιση ο κάθε ένας, με τριετή αναστολή.

Το κατηγορητήριο αναφέρει πως η συγκεκριμένη υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών ήταν αρμόδια να παραλαμβάνει αιτήσεις μετατροπής σε ελληνικές αδειών ικανότητας οδήγησης κρατών-μελών της ΕΕ. Φαίνεται λοιπόν πως εξέδωσε 23 άδειες βεβαιώνοντας ψευδώς ότι οι συγκεκριμένοι κάτοχοί τους πληρούσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις του νόμου για να τις αποκτήσουν.

Αυτό χωρίς να υπάρχει – έχει γίνει – η απαραίτητη θεωρητική και πρακτική εξέταση. Επιπλέον, γνώριζε ότι προσκόμισαν πλαστά δικαιολογητικά, τα οποία μάλιστα είχε καταρτίσει η ίδια και ο σύζυγός της.

Ακόμη, για άλλες 35 περιπτώσεις κατηγορείτο ότι θεώρησε το γνήσιο της υπογραφής, χωρίς καν να εμφανιστούν αυτοπροσώπως αυτοί που υποτίθεται ότι έκαναν τις υπεύθυνες δηλώσεις.

Σε ότι αφορά τον σύζυγο, το κατηγορητήριο ανέφερε ότι ήταν αυτός που με παραινέσεις και προτροπές έπεισε την γυναίκα του να πράξει όλα τα παραπάνω.

φωτο: αρχείο


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑