Ειδήσεις

Published on April 26th, 2013 | by fileto

0

Τέλος Αυγούστου θα ανοίξει ο κάθετος άξονας Κομοτηνής – Κίρτζαλι

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σημερα οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, Αντώνης Σαμαράς και Μαρίν Ράικοφ. Ανάμεσα στα άλλα μάθαμε ότι ο δρόμος Κομοτηνή – Κίρτζαλι δηλαδή ο κάθετος άξονας θα δοθεί στην κυκλοφορία τον Αύγουστο του 2013 και έτσι οι τουριστικές επιχειρήσεις της Θράκης θα χάσουν το φετινό καλοκαίρι.

Οι δυο πρωθυπουργοί όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης- ο Ράικοφ εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό, ύστερα από την ομαλή και ανεμπόδιστη λειτουργία του συνοριακού σταθμού ελέγχου στις Θέρμες Ξάνθης μετά τα εγκαίνια του, πριν από τρία χρόνια.

“Ελπίζω ότι θα ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα για τη διευκόλυνση της ομαλής κυκλοφορίας όπως και για την αύξηση του (επιτρεπτού ορίου) βάρους των μεταφορικών μέσων, ιδιαίτερα δε τις παραμονές των εορτών του Πάσχα, οπότε και αναμένεται αύξηση της τουριστικής ροής” φέρεται να είπε ο κ. Ράικοφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι ο κ. Σαμαράς “ανέλαβε τη δέσμευση να μελετήσει το πρόβλημα ώστε να βρεθεί λύση το ταχύτερο δυνατόν”.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν επίσης την εξέλιξη των εργασιών κατασκευής της οδικής υποδομής της μελλοντικής διόδου Κίρτζαλι – Κομοτηνή.

“Ο Έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Βούλγαρο ομόλογό του, ότι ο δρόμος από τη συνοριακή δίοδο μέχρι την Κομοτηνή θα είναι έτοιμος εντός των ερχόμενων τριών μηνών” καταλήγει η ανακοίνωση.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των κυρίων Ράικοφ και Σαμαρά, ύστερα από πρωτοβουλία του πρώτου, πραγματοποιήθηκε τέσσερις μέρες μετά το μπλόκο που έστησαν την περασμένη Δευτέρα, για λίγες ώρες, Βούλγαροι έμποροι και μεταφορείς σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στον περιορισμό που επιβλήθηκε στη διέλευση οχημάτων μέσω της διόδου στο Ζλάτογκραντ (οχήματα το βάρος των οποίων δεν θα υπερβαίνει τους δύο τόνους).


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑