Ειδήσεις

Published on April 29th, 2013 | by fileto

0

SOS εκπέμπουν τα Παιδικά Χωριά SOS

Δεν μπορούν να αναποκριθούν στις ανάγκες τους τα παιδικά χωριά SOS, μια και οι βασικές πηγές εσόδων τους που είναι οι χορηγίες και οι δωρεές μέρα με τη μέρα βλέπουν να συρικνώνονται και η λειτουργία τους να γίνεται ασύμφορη.

Δεν είναι τυχαίο ότι σ’ αυτό επηρέασε η κατάργηση της έκπτωσης της χρηματικής δωρεάς από το εισόδημα του δωρητή.

Συγκεκριμένα, μέχρι και το 2010 κάθε ποσό που δωριζόταν μπορούσε να αφαιρεθεί από το εισόδημα του δωρητή, με την έκπτωση στο ποσό της δωρεάς να φτάνει ακόμη και το 45%. Την έκπτωση αυτή ανέτρεψε ωστόσο το φορολογικό νομοσχέδιο που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του 2011, σύμφωνα με το οποίο δικαιολογείται και αφαιρείται μόνο το 10% του δωριζόμενου ποσού, ενώ η αφαίρεση γίνεται από την αναλογία του φόρου.

Αυτό από μόνο του αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τον δωρητή μια και οι υπεύθυνοι του υπουργείου Οικονομικών δεν μπήκαν στον κόπο να το αποκωδικοποιήσουν και να το διαφοροποιήσουν.

Μόνη τους στήριξη η χορηγία από το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” η οποία εκπνέει το τέλος του 2014 και κανείς δεν ξέρει αν θα συνεχιστεί.

Μέχρι τότε η ισχνή φιλανθρωπία και τα κάθε είδους χαράτσια και άλλες φορολογίες κάνουν την λειτουργία τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Έβρο και Ηράκλειο προβληματική.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑