Ειδήσεις

Published on May 2nd, 2013 | by fileto

0

Η Gazprom έχει βλέψεις στην Καβάλα

Η γνωστή ρωσική Gazprom, είναι ως γνωστόν από τους κύριους διεκδικητές της εταιρείας ΔΕΠΑ, αλλά όπως είναι φυσικό προβάλλει συνεχώς και νέες απαιτήσεις για την αξιολόγηση των οποίων δεν αρκεί το διάστημα μέχρι την Παρασκευή 10 Μαΐου, και ζητά συνεχώς παρατάσεις.

Οι ρώσοι επενδυτές μέσα σε όλα τα άλλα είναι ξεκάθαροι με τα χρέη βιομηχανιών όπως τα Ελληνικά Λιπάσματα (ΒΦΛ), καθώς ήδη στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας συμμετέχει η ΔΕΠΑ με 30%, έναντι συμψηφισμού παλαιών χρεών από αγορά φυσικού αερίου.

Το κυριότερο όμως, η Gazprom τουλάχιστον έχει δείξει αρκετές φορές κατά το παρελθόν το ενδιαφέρον της για έλεγχο της εταιρείας, η έκταση της οποίας στη Νέα Καρβάλη Καβάλας έχει χωροθετηθεί για τη δημιουργία terminal υγροποιημένου αερίου και για μονάδα ηλεκτροπαραγωγής.

Έτσι, με τα υφιστάμενα χρέη της εταιρείας προς τη ΔΕΠΑ, ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων, η ΒΦΛ μπορεί εύκολα να περιέλθει στον έλεγχο της πρώτης.

Ας σημειωθεί ότι αυτήν τη στιγμή οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της τροφοδοτούνται με μικρές ποσότητες αερίου, προκειμένου να διατηρείται σε λειτουργία η γραμμή παραγωγής αμμωνίας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑