Εκδηλώσεις

Published on May 8th, 2013 | by fileto

0

Παζάρι βιβλιου στην Ξάνθη στο Πάρκο Flamingo

Το ΕΣΕΒΕ από τις 13 Μαΐου έως και την 1 Ιουνίου διαθέτει στο κοινό ολόκληρης της Θράκης 500.000 βιβλία – 150 Ελληνικών εκδοτικών οίκων, με εκπτώσεις που ξεκινούν από 70% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και το 90%. Τιμές βιβλίων από 0,50 λεπτά.

Η μεγαλύτερη εκδήλωση για το βιβλίο στην Ελλάδα, για πρώτη φορά στη Θράκη.
Ελεύθερη Είσοδος – Δωρεάν Parking

Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος (ΕΣΕΒΕ) αποφάσισε συνειδητά να διοργανωθεί το παζάρι βιβλίου στην ακριτική Ξάνθη γιατί, εν μέσω οικονομικής κρίσης, θέλησε να προσφέρει τα βιβλία στο κοινό της Θράκης, που τα έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ και δεν είχε ποτέ πρόσβαση σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος θα ενισχύσει με βιβλία έξι βιβλιοθήκες (δύο σε κάθε νομό) που θα επιλέξουν οι Δήμαρχοι Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής.

Στις 15 Μαΐου στις 19:00 το απόγευμα το ΕΣΕΒΕ θα διοργανώσει επίσης πολιτιστική ημερίδα, υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης, με θέμα: «Η Θράκη διαχρονικά στους αιώνες – Ιστορία – Πολιτισμός – Παιδεία» στην Ξάνθη, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Μπένης» πλατεία Διοικητηρίου 1Α, με ελεύθερη είσοδο.

Οι ομιλητές θα είναι:
1. Ο Καθηγητής Ιωάννης Σιδηράς με θέμα: Ανατολική Θράκη και Ρωμυλία, προπύργια του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
2. Η Φιλόλογος και εκδότρια του “Παρατηρητή”, Τζένη Κατσαρή Βαφειάδη, με θέμα: Πολιτισμικές εκφράσεις σήμερα στην “πολυπολιτισμική” Θράκη –Δυνατότητες – προβληματισμοί -προοπτικές.
3. Ο Αντιπρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ. Κώστας Γεώργιος με θέμα: 40 χρόνια Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
4. Ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαρούχας με θέμα: Η Θράκη ως σηματοδότης πολιτισμού.

Επιλέχθηκε το εμπορικό πάρκο Flamingo στο 4ο χιλιόμετρο της οδού Ξάνθης – Πόρτο Λάγος (παλιά Εθνική οδός Ξάνθης – Κομοτηνής ανατολική είσοδος για Ξάνθη), ώστε να έχει εύκολη πρόσβαση και το κοινό που θέλει να επισκεφτεί την εκδήλωση από την Χρυσούπολη (30 χλμ. απόσταση) την Κομοτηνή (37 χλμ. απόσταση) ή την Καβάλα (55 χλμ. απόσταση).

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 9 το πρωί έως 9 το βράδυ.
Σάββατα 9 το πρωί έως 8 το βράδυ. Κυριακή και Αργίες κλειστά.

Το σωματείο ΕΣΕΒΕ συνδιοργανώνει σε ετήσια βάση στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, την εκδήλωση ΕΚΠΟΙΗΣΗ –ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ που είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ( όσον αφορά τον αριθμό των εκδοτών που συμμετέχουν, τον αριθμό των προσφερόμενων βιβλίων, αλλά και τον αριθμό επισκεπτών).

Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος (μη κερδοσκοπικό σωματείο εγγεγραμμένο στο μητρώο πολιτιστικών φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού) που διοργανώνει την εκδήλωση ελέγχει σχολαστικά τους τίτλους και τις τιμές των βιβλίων ώστε οι εκπτώσεις να είναι πραγματικές, και με την συμμετοχή 150 εκδοτών προσφέρει μια πραγματικά μεγάλη θεματολογία που μπορεί να καλύψει κάθε ενδιαφέρον του κοινού.

Στην εκποίηση παζάρι βιβλίου ΘΡΑΚΗΣ 2013 θα βρει κανείς βιβλία όλων των ειδών και όλων των κατηγοριών για όλες τις ηλικίες -δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο ποσό ή την ποσότητα αγοράς.

Ε.Σ.Ε.Β.Ε.: Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος
Μαυρομιχάλη 1, 106 79, Αθήνα, Τηλ.: 2103637426, Fax: 210 3630669
e-mail: info@esebe.gr / http://www.esebe.gr

Τα προσφερόμενα βιβλία έχουν κυκλοφορήσει πέντε χρόνια πριν. Τις τελευταίες κυκλοφορίες το κοινό θα τις βρίσκει πάντα στα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία της πόλης του. Τα προσφερόμενα βιβλία κατά κανόνα δεν βρίσκονται πλέον στα ράφια των βιβλιοπωλείων.
Τα βιβλιοπωλεία μπορούν να προμηθευτούν βιβλία από την εκποίηση στην τιμή χρέωσης από τους εκδότες με την προϋπόθεση να πωληθούν στο κοινό στην ίδια φθηνή τιμή με την εκποίηση.

Περισσότερες πληροφορίες: www.esebe.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑