Βαλκάνια

Published on May 10th, 2013 | by fileto

0

Μπορίσοφ: “Εγω σταμάτησα τον Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη”

Με μεγάλα λόγια και πολλές υποσχέσεις στους Βούλγαρους ψηφοφόρους επιχειρεί ο Μπορίσοφ να ξανακερδίσει τις εκλογές της Κυριακής , μια που οι δημοσκοπήσεις του δίνουν σταθερό προβάδισμα.

Μέσα σε αυτά που είπε στην προεκλογική του εκστρατεία παραδέχθηκε ότι “παρ’ όλο που εγώ σταμάτησα τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και το σχέδιο Μπέλενε, ενώ εκπλήρωσα και τα υπόλοιπα αιτήματα της Δεξιάς”.

Τόνισε δε ότι διατήρησε την χαμηλότερη φορολογία στην Ευρώπη, έφερε σταθερότητα στην οικονομία, δημοσιονομική πειθαρχία, καταπολέμησε την εγκληματικότητα και έκανε έργα τα οποία άλλαξαν την εικόνα της Βουλγαρίας. Είπε χαρακτηριστικά: “η Σόφια και οι άλλες μεγάλες πόλεις της Βουλγαρίας μοιάζουν τώρα με Παρίσι, Λονδίνο και Ρώμη”.

Απαντώντας σε ερώτηση για την αύξηση της φτώχειας ως συνέπεια του “παγώματος” των εισοδημάτων στη Βουλγαρία, ο κ. Μπορίσοφ επέρριψε ευθύνες στους προκατόχους του για “σπατάλη δημόσιων πόρων” σε σχέδια σαν τον πυρηνικό σταθμό Μπέλενε, για την ολοκλήρωση του οποίου θα δαπανηθούν, όπως τόνισε, άλλα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ σε περίπτωση που οι Βούλγαροι Σοσιαλιστές κερδίσουν τις εκλογές, όπως υποστήριξε.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑