Ειδήσεις

Published on May 18th, 2013 | by fileto

0

Ο Ηλίας Ιωαννάκης καλωσόρισε μαθητές στη Μαρώνεια

 Μαθητές από δημοτικά σχολεία της Θράκης καταφθάνουν καθημερινά στη Μαρώνεια, επιλέγοντας την θρακική πόλη του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών, στα πλαίσια της ετήσιας ημερήσιας σχολικής εκδρομής τους.

Για το διάστημα από 16 Μαΐου έως 16 Ιουνίου περίπου 4.000 μαθητές από δημοτικά κυρίως σχολεία όλων των νομών της Θράκης θα βρεθούν στην Μαρώνεια, θα γνωρίσουν τον αρχαιολογικό χώρο και τον ιστορικό οικισμό, θα έρθουν σε επαφή με τα μνημεία και θα διασκεδάσουν τις Πέτρινες Κατασκηνώσεις Μαρώνειας με παιχνίδι και ψυχαγωγία.

Φέτος μετά από συντονισμένη προσπάθεια η οποία έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο από τον δήμο Μαρώνειας – Σαπών όσο και από το ΚΤΕΛ Ροδόπης το οποίο λειτουργεί τις κατασκηνώσεις, επετεύχθη αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα, που θα τονώσει την τοπική οικονομία και θα φέρει τα νέα παιδιά κοντά στην Μαρώνεια και την γύρω περιοχή.

Για τους λόγους αυτούς ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών κ. Ηλίας Ιωαννάκης βρέθηκε στο ξεκίνημα αυτής της περιόδου στην Μαρώνεια και υποδέχθηκε σε μια σεμνή τελετή τα πρώτα σχολεία τα οποία βρέθηκαν εκεί από την Νέα Καλλίστη Ροδόπης, το Διδυμότειχο και τη Νέα Χιλή Έβρου. 

Παράλληλα έδωσε στους διευθυντές των σχολείων από ένα αναμνηστικό δώρο με το λογότυπο του δήμου.

Σε δηλώσεις του τόνισε: «Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για τα παιδιά της Θράκης να γνωρίσουν την Μαρώνεια και την ιστορία της. Επίσης θα πρέπει να ξέρουν ότι και η Θράκη έχει τις δικιές της κατασκηνώσεις για το καλοκαίρι. Πέρα από αυτό πρέπει ευχαριστήσουμε τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που επέλεξαν την περιοχή μας για την ετήσια σχολική εκδρομή τους. 

Είναι η πρώτη χρονιά που πάνω από 4.000 μαθητές θα βρεθούν στο δήμο μας και αυτό είναι μια καλή αρχή, αλλά έχει και ένα μήνυμα, ότι με προσπάθεια και προγραμματισμό μπορούμε να πετύχουμε μικρά θαύματα στην τουριστική ανάπτυξη της Μαρώνειας και της γύρω περιοχής».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑