Lifestyle

Published on May 21st, 2013 | by fileto

0

Φοιτητές ΑΠΘ νικητές σε διαγωνισμό σύνθεσης για την Καβάλα

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σύνθεσης Χορωδιακού Έργου, ο φοιτητής Ιωάννης Ραφαήλ Γκέντζης πήρε το Α΄ βραβείο κι η φοιτήτρια Μαρία Γούβαλη το Β΄ βραβείο , αμφότεροι της τάξη του Καθηγητή Χρήστου Σαμαρά, της Κατεύθυνσης Σύνθεσης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.

Συγκεκριμένα, το χορωδιακό κομμάτι «Οι Ήρωες» του Ιωάννη Ραφαήλ Γκέντζη για τετράφωνη χορωδία πήρε το Α΄ βραβείο και το χορωδιακό κομμάτι «Ελεγεία» της Μαρίας Γούβαλη για τετράφωνη χορωδία πήρε το Β΄ βραβείο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ανάμεσα στα κριτήρια αξιολόγησης, ήταν η μελωδική και αρμονική λογική των συνθέσεων (όπου αυτό ήταν σχετικό), η χρήση και επεξεργασία ρυθμικών-μελωδικών μοτίβων, η μελοθέτηση του κειμένου, η χρήση των φωνών της χορωδίας και ο συνδυασμός τους, η δομή των έργων και οι πιθανές αποκορυφώσεις, όπως επίσης η λειτουργία της ενδεχόμενης πιανιστικής εισαγωγής.

Ο Διαγωνισμός Σύνθεσης πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Καβάλας και διοργανώθηκε από το Δήμο Καβάλας σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 26 Απριλίου 2013 και τον Οκτώβριο του 2013 θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑