Ειδήσεις

Published on May 23rd, 2013 | by fileto

0

Καρφώνει Ευμοιρίδη ο Ξανθόπουλος για το Φαλακρό

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος, απαντώντας στην πρόσφατη ανακοίνωση της Περιφερειακής Αναγέννησης με τίτλο «Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, το υπό ακύρωση MASTERPLAN, η μίσθωση και τα χωρίς τέλος…πάθη του», αλλά και τις σχετικές δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης Γ. Παυλίδη, ανέφερε:

«Είναι λογικό ο κ. Παυλίδης, δραστηριοποιούμενος πολιτικά μακριά από τη Δράμα, να μη γνωρίζει καλά πρόσωπα και πράγματα γύρω από το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού.
Δεν γνωρίζει δηλαδή ότι η νομαρχιακή παράταξη που διαχειρίσθηκε τις τύχες του νομού, άρα και του Φαλακρού, επί 12 συναπτά έτη, ήτοι από το 1999 έως και το 2010, μητρική της παράταξης του κ. Παυλίδη στην Δράμα -οι περισσότεροι Περιφερειακοί Σύμβουλοί του διετέλεσαν Αντινομάρχες- μας παρέδωσε την 1η Ιανουαρίου 2011 το Χιονοδρομικό Κέντρο κλειστό και απαξιωμένο, αφού νωρίτερα επέλεξε να το διαχειρισθεί μέσω της εταιρίας «ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΛΑΚΡΟΥ Α.Ε.», δημιουργώντας χρέη 800.000€ και οδηγώντας την ουσιαστικά σε κλείσιμο.
Δεν γνωρίζει επίσης ότι στα δύο χρόνια που διαχειρισθήκαμε εμείς, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δηλαδή, τις τύχες του Χιονοδρομικού, το ανοίξαμε και το λειτουργήσαμε επί δύο συνεχείς περιόδους και συγχρόνως αποκτήσαμε με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) τη χρήση, λειτουργία και εκμετάλλευση του Χ.Κ. (κάτι που στα 12 χρόνια η παράταξη τους δεν κατόρθωσε), βάζοντας έτσι τις βάσεις για μια νόμιμη, μη ζημιογόνα και καλύτερη αναπτυξιακά λειτουργία του.
Εκείνο που πρέπει να γνωρίζει ο κ. Παυλίδης όμως, καθόσον πλέον «παροικεί στην Ιερουσαλήμ», είναι ότι η πολιτική απόφαση για διετή μίσθωση μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού, είναι της διοίκησης της Περιφέρειας, όλων ημών δηλαδή, συζητήθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή και έτυχε απόλυτης ομοφωνίας.
Επίσης ο κ. Παυλίδης έπρεπε να γνωρίζει ότι σύμφωνα με τους νόμους τη διακήρυξη και τους όρους της δημοπρασίας τους συντάσσει η αρμόδια υπηρεσία, εν προκειμένω η Δ.Τ.Ε. της Π.Ε. Δράμας, και στη συνέχεια αποστέλλονται προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία μπορεί να την αναπέμψει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αν έτσι κρίνει, όπερ και εγένετο. «Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο». Ανοιχτά, διαγωνιστικά, δημοκρατικά, νόμιμα και μη ζημιογόνα επιχειρούμε να λειτουργήσουμε το Φαλακρό τα επόμενα δύο έτη.
Ως προς το ύψος του μισθώματος, αγνοεί άραγε ο κ. Παυλίδης ότι στους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς πάντοτε υπάρχει τιμή εκκίνησης, το ύψος της οποίας ορίζει η υπηρεσία; Το τελικό όμως μίσθωμα, το πόσο δηλαδή θα είναι το ενοίκιο, προκύπτει από τον πραγματικό ανταγωνισμό στη διαγωνιστική διαδικασία, κάτι το οποίο θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε. Γι’ αυτό θα πρέπει να αγωνιά ο κ. Παυλίδης, αγωνία την οποία δεν βλέπω να διακατέχει αυτόν και την παράταξη του στα αποτελέσματα των δημοπρασιών των Δημοσίων Έργων.
Αυτό που έπρεπε επίσης να γνωρίζει ο κ. Παυλίδης είναι ότι πολυετής εκμίσθωση σήμερα δεν είναι δυνατή, καθόσον εκκρεμεί η επικαιροποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η σύνταξη του MASTERPLAN, ενέργειες που βρίσκονται σε διαδικασία διαγωνιστικής ωρίμανσης και με την ολοκλήρωση των οποίων, σε βάθος δύο χρόνων, θα μπορούμε να προκηρύξουμε πλειοδοτικό διαγωνισμό μακράς μίσθωσης (άνω των 20 ετών) με δικαίωμα και υποχρέωση συγκεκριμένων επενδύσεων από τον μισθωτή-επενδυτή. Ο κ. Παυλίδης δεν γνωρίζει ότι για το «περιβόητο» MASTERPLAN –που λανθασμένα αναφέρεται στην ανακοίνωσή του ότι χρηματοδοτήθηκε με 60.000€- δεν ξοδεύτηκε ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα; Άνθρακες και εδώ ο θησαυρός.
Εκείνο για το οποίο όμως θα έπρεπε τουλάχιστον να σιωπά ο κ. Παυλίδης είναι «οι πιθανές εμπλοκές από προηγούμενες καταστάσεις και των παραμέτρων νομιμότητας» που αναφέρεται στην ανακοίνωση του, καθόσον είναι γνωστόν ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Πρέπει λοιπόν να πληροφορήσουμε τον κ. Παυλίδη ότι για τα περί νομιμότητας στη διαχείριση του Χ.Κ. από τους ανθρώπους της παράταξης του, τον λόγο έχουν ήδη οι Οικονομικοί Επιθεωρητές και οι Εισαγγελείς.
Εκείνο μάλλον που λανθασμένα ο κ. Παυλίδης «γνωρίζει», είναι ότι η διετής σύμβαση θα επεκταθεί αυτόματα σε 12ετή ως εμπορική, αγνοώντας ότι σύμβαση που προκύπτει από ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία, με σαφείς προϋπάρχοντες στη προκήρυξη όρους, υπερισχύει οποιονδήποτε διατάξεων εμπορικού δικαίου.

Εν κατακλείδι και εφόσον πραγματικά ο κ. Παυλίδης και η παράταξη του ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, αν δεν θέλουν ή δεν μπορούν να βοηθήσουν, τουλάχιστον να μην επιχειρήσουν να καθυστερήσουν την προσπάθειά μας για μια λειτουργία και διαχείριση του Χ.Κ. που δεν θα επιφέρει νέα χρέη στον Έλληνα φορολογούμενο και συγχρόνως θα το αναπτύξει περαιτέρω προς όφελος της Δράμας και της Περιφέρειας. Όλα τα άλλα είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑