Ειδήσεις

Published on May 25th, 2013 | by fileto

0

Τα πολυτελή ΙΧ τα προωθούσαν σε τρίτες χώρες

Εξαρθρώθηκε, μετά από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ορμενίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές πολυτελών οχημάτων και με τη χρήση πλαστών εγγράφων προσπαθούσε να τα προωθήσει σε τρίτες χώρες .

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες (24-5-2013) τις πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 39 και 37 ετών, ενώ αναζητούνται τρεις συνεργοί τους, δύο ημεδαποί και μια αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνει τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, χθες (24-5-2013) τις πρωινές ώρες, οι δύο ημεδαποί, οδηγώντας πολυτελή οχήματα (ο μεν 37χρονος Ι.Χ.Ε, o δε 39χρονος Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα), μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο οι δράστες κατείχαν και επέδειξαν συνολικά έξι (6) πλαστά έγγραφα για τη νόμιμη κυκλοφορία των οχημάτων τους, ενώ από τον ενδελεχή έλεγχο που ακολούθησε προέκυψε ότι τα δύο οχήματα έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και παραποιημένους αριθμούς πλαισίου. Επίσης προέκυψε ότι για το ένα από τα οχήματα έχει δηλωθεί κλοπή σε περιοχή της Αττικής, πριν από επτά μήνες περίπου, ενώ ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δεύτερου.

Συγκεκριμένα, μετά από τη συνδυαστική αξιοποίηση των στοιχείων της έρευνας προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί, έχοντας συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, παρέλαβαν τα δύο οχήματα από τους δύο αγνώστους μέχρι στιγμής συνεργούς τους, στην Αθήνα, προκειμένου να τα μεταφέρουν, μέσω Βουλγαρίας, στην Τουρκία και από εκεί με τη βοήθεια της αλλοδαπής δράστιδας, θα τα προωθούσαν στη Γεωργία.

Κατασχέθηκαν

  • ένα (1) Ι.Χ.Ε. και ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα
  • δύο (2) ζεύγη πινακίδων
  • έξι (6) έγγραφα για τη κυκλοφορία των οχημάτων
  • το χρηματικό ποσό των 3.200 περίπου Ευρώ
  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα
  • έντεκα (11) αποδείξεις σταθμών διοδίων

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑