Ειδήσεις

Published on June 2nd, 2013 | by fileto

0

Συνεχές “σούρτα-φέρτα” Τέρενς Κουίκ στη Θράκη

Έκπληξη προκαλεί η συνεχής παρουσία του βουλευτή Τέρενς Κουίκ και δεξί χέρι του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων,  στην περιοχή της Θράκης και ιδιαίτερα στους νομούς Ξανθης και Ροδόπης.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα εμπορίου και πρωτογενούς κτηνοτροφικής παραγωγής, αλλά διεκπεραιώνοντας και τα μετασυνεδριακά σχέδια δράσης για το καλοκαίρι με τους τοπικούς πολιτευτές και μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έληξε άλλη μια περιοδεία του σε Ξάνθη και Κομοτηνή του βουλευτή.

Στη Ξάνθη, η συνεργασία του με την τοπική Συντονιστική και τους Πολιτευτές κράτησε περισσότερο από δύο ώρες και το περισσότερο μέρος της συζήτησης αφορούσε την αντιμετώπιση του Τουρκικού Προξενείου Θράκης και των δράσεων που θα κάνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μέσα στις επόμενες εβδομάδες για να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

«Ήδη, ο αρχικατάσκοπος Τούρκος Πρόξενος θα πρέπει να έχει καταλάβει ότι τα πράγματα ζορίζουν πάρα πολύ γι’ αυτόν και με τη νέα δομή της εδώ Πολιτικής Διεύθυνσης του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών – για να μην παίζουμε με τις λέξεις – αλλά και με την ανυποχώρητη θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ απέναντι στα δικά του και των πρακτόρων του, αντεθνικά ανθελληνικά σχέδια», δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο Τέρενς Κουίκ και πρόσθεσε:

«Βεβαίως, διαπιστώνω ότι το «παιχνίδι» τον τελευταίο καιρό έχει μετατοπιστεί στα χέρια πολιτικών προσώπων μουσουλμανικού θρησκεύματος, που έχουν πετάξει τις μάσκες και παίζουν καθαρά το ρόλο του Δούρειου Ίππου της Άγκυρας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ξέρουμε πολύ καλά, ποιά είναι τα πρόσωπα αυτά που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις «τουρκικών συλλόγων της Θράκης» και προσκυνάνε την πράσινη σημαία της «τουρκικής Θράκης», κάνοντας μια απαράδεκτη εκτροπή, εκτροπή προδοσίας, από τις αρχές του Ελληνικού Συντάγματος».

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επισκέφθηκε τη σαββατιάτικη ανοικτή λαϊκή αγορά, όπου συνομίλησε με εμπόρους και καταναλωτές. Από όλους άκουσε μια «μαύρη και άραχνη», όπως του είπαν, κατάσταση και της αγοράς αλλά και της οικονομίας στο νομό της Ξάνθης.

Αργά το μεσημέρι, ο Τέρενς Κουίκ έφτασε στην Κομοτηνή όπου και εκεί είχε σύσκεψη με Πολιτευτές και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής η οποία κινήθηκε στο ίδιο επίπεδο θεματολογίας με την αντίστοιχη σύσκεψη στην Ξάνθη.

Ο Βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος συναντήθηκε αργότερα με το Προεδρείο των Κτηνοτρόφων Ροδόπης, όπως επίσης και με τον Πρόεδρο των Κρεοπωλών της Κομοτηνής.

Τα θέματα που του τέθηκαν ήταν τα εξής:

1.Η εκτεταμένη ζωοκλοπή, με έντονα παράπονα για την αδράνεια της αστυνομίας, παρά τις σχετικές καταγγελίες.

2.Η έλλειψη βοσκοτόπων σε συνδυασμό με την ακρίβεια των ζωοτροφών.

3.Η σταδιακή αλλοίωση των ελληνικών φυλών αιγοπροβάτων, με ξένες προσμίξεις, που μεσοπρόθεσμα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο και την ελληνικότητα της φέτας.

4.Η συνεχώς μειούμενη επιδότηση της κτηνοτροφίας, η οποία σταδιακά οδηγεί στον αφελληνισμό του κλάδου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η αγορά του κρέατος να περάσει σε εισαγόμενα αντίστοιχα προϊόντα.

5.Τα έντονα παράπονα για την αδράνεια των αρμοδίων ελληνικών υπηρεσιών που δεν παρεμβαίνουν προς την τουρκική πλευρά η οποία δασμολογεί με 70% τα εισαγόμενα κτηνοτροφικά προϊόντα από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι Έλληνες κτηνοτρόφοι να χάνουν τη δυνατότητα επικερδούς συνεργασίας με μία αγορά η οποία θέλει το ελληνικό κρέας.

6.Η παράνομη σφαγή αιγοπροβάτων, η οποία εκτός από την καταπάτηση υγειονομικών κανονισμών, στερεί το Δημόσιο και από έσοδα ΦΠΑ και φόρων.

Πριν αναχωρήσει ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τη Λήμνο με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα είχε και μια πιο εξειδικευμένη ενημέρωση για τη δράση του τουρκικού παράγοντα στον Έβρο σε συνδυασμό με το νέο υπερενισχυμένο Τουρκικό Προξενείο στην Ανδριανούπολη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑