Ειδήσεις

Published on June 5th, 2013 | by fileto

0

Λουκέτο και στην Βιβλιοθήκη της Δράμας

46 βιβλιοθήκες «μπήκαν» στο στόχαστρο της Κυβέρνησης για να κλείσουν ή συγχωνευθούν, ώστε να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 4000 δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να απολυθούν μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβάνεται και η Δημόσια Βιβλιοθήκη Δράμας.

Όλα δείχνουν πως η αρχή θα γίνει με την κατάργηση 17 οργανισμών όπου υπηρετούν 416 υπάλληλοι.Σε αυτή την περίπτωση σύμφωνα με πληροφορίες προς απόλυση θα βρεθούν τουλάχιστον οι υπάλληλοι της.

Στην στόχευση της κυβέρνησης είναι οι 46 δημόσιες βιβλιοθήκες της χώρας, με σκέψη βασική την συγχώνευση, τουλάχιστον σε επίπεδο διοικητικού προσωπικού και αν υπάρξει πλεονάζον προσωπικό θα έρθουν και σε αυτόν τον τομέα απολύσεις. Αυτή τη στιγμή στις βιβλιοθήκες αυτές υπηρετούν περίπου 200 υπάλληλοι.

Ποιες είναι οι βιβλιοθήκες:

Δράμας, Αίγινας, Αρεόπολης, Βυτίνας, Δελφών, Λευκάδας, Μηλιών, Μολάων, Πεταλυδίου, Μήθυμνας, Ζακύνθου, Ζαγοράς, Ανδρίτσαινας, Σάμου, Σιάτιστας, Βέροιας, Χίου, Γρεβενών, Καλαμάτας, Έδεσσας, Ελευθερούπολης, Πύλης, Καρπενησίου, Κέρκυρας, Κιλκίς, Κόνιτσας, Λαμίας, Ληξουρίου, Λιβαδειάς, Ναυπάκτου, Μυτιλήνης.
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας ιδρύθηκε το 1953 από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τη συμβολή της Μητροπόλεως Δράμας, του Δήμου Δράμας, του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ν. Δράμας και τέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δράμας. Η αρχική συλλογή της αποτελούνταν από δωρεές ανθρώπων του πνεύματος αλλά και από απλούς πολίτες που θέλησαν να ενισχύσουν την βιβλιοθήκη. Είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, το οποίο το 1998 μετατράπηκε από Δημόσια Βιβλιοθήκη σε Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, διυρύνοντας το ρόλο και τις αρμοδιότητες της και απευθύνεται στο ευρύ κοινό που την επισκέπτεται και κύριος σκοπός της είναι να καλύπτει τις πληροφοριακές ανάγκες των χρηστών της για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, να τους παρέχει υπηρεσίες και πρόσβαση σε πηγές πληροφόρησης και να αποτελεί πολιτιστικό πυρήνα στον δήμο και την περιφέρεια με προώθηση της γνώσης, της μόρφωσης και του πολιτισμού. Η συλλογή της καλύπτει όλο το φάσμα της γνώσης και αποτελείται από περίπου 61.200 τόμους βιβλίων και 12.850 τόμους περιοδικών, λογοτεχνικών, επιστημονικών, λαογραφικών, οικολογικά, διακόσμησης, υγείας, κλπ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑