Ειδήσεις

Published on June 6th, 2013 | by fileto

0

Σύριοι λαθρομετανάστες καταγγέλουν έλληνες αστυνομικούς

Σε ρεπορτάζ που θα μεταδοθεί σήμερα το βράδυ στο BBC Newsnight γίνεται λόγος από Σύριους λαθρομετανάστες ότι ξυλοκοπήθηκαν από έλληνες αστυνομικούς στα σύνορα και ότι δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στην Ελλάδα με ασφάλεια.

Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι απώλειες για τους πρόσφυγες οι οποίοι προσπαθούν να διασχίσουν είτε με βάρκες είτε κολυμπώντας τον Εβρο για να μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα είναι δραματικές, καθώς μέχρι σήμερα στο ελληνικό χωριό Σιδηρώ το οποίο κατοικείται από μουσουλμάνους, έχουν ταφεί 400 νεκροί από πνιγμό, υποστηρίζει ο γιος του Ιμάμη του χωριού, Σερί Δαμάδογλου.

Στο ρεπορτάζ παράλληλα, αναφέρεται και η ιστορία μιας οικογένειας απο την Συρία, η οποία καταγγέλλει, πως πριν από έξι μήνες όταν έφυγε από την Συρία και προσπάθησε να περάσει με βάρκα στην ελληνική όχθη του Εβρου, οι Ελληνες αστυνομικοί τους έσπρωξαν πίσω στην τουρκική πλευρά, ενώ μάλιστα μια γυναίκα η Σάουλα Αλ Ράγιο, υποστηρίζει πως οι αστυνομικοί έσπρωχναν και χτύπαγαν τους πρόσφυγες ενώ αναφέρει και ένα άλλο σκληρό περιστατικό: «Μια άλλη γυναίκα έχασε τα γυαλιά της. Δεν μπορώ να δω χωρίς αυτά, φώναζε αλλά οι αστυνομικοί άρχισαν να την χτυπούν και ο γιος της ρώταγε: Γιατί χτυπάτε τη μητέρα μου; Είναι γριά γυναίκα. Τότε ο αστυνομικός έβαλε το όπλο στο κεφάλι του και φώναξε; Σκάσε. Μετά μας έσπρωξαν μέσα στα νερά»

ΕΛ.ΑΣ: Δεν έχουν γίνει όλα αυτά

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ, αναφέρει μέσω του αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας πως μετά την τοποθέτηση του φράχτη (η περίφημη επιχείρηση Ασπίδα), «δεν έχει συμβεί τίποτα σαν και αυτό».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑