Ειδήσεις

Published on June 12th, 2013 | by fileto

0

Οι Θασίτες κόντρα στο ΤΑΙΠΕΔ για την εκποίηση

Η συντονιστική επιτροπή αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας, η οποία συστάθηκε στις 9 Ιουνίου στην Παναγία Θάσου, με αφορμή την γνωστοποίηση της διυπουργικής απόφασης η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης (ΦΕΚ 1020 25/4/2013), καταγγέλλει την κυβέρνηση για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, όπως και το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας).

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Χωρίς πατριωτική συνείδηση πουλάνε ό,τι πολιτιστικά, ιστορικά και δικαιωματικά ανήκει στον ελληνικό λαό, σε εσένα, σε εμένα, στα παιδιά μας.

Καίριες αλλά και με επενδυτικό ενδιαφέρον τοποθεσίες, τα λεγόμενα “φιλέτα”, όπως ολόκληρη η παραλία του κόλπου της Χρυσής Αμμουδιάς και Σκάλα Ποταμίας (η οποία είναι βάσει του προγράμματος NATURA 2000), η μαρίνα του Λιμένα και η Βάλτα του Ραχωνίου, λίαν συντόμως βγαίνουν σε πλειστηριασμό έναντι πενιχρού ποσού. Αν γίνει η αρχή δε θα σταματήσουν καθώς φημολογείται ενδιαφέρον επενδυτών για την περιοχή των Μεταλλείων (το παλαιότερο ορυχείο στην Ευρώπη) αλλά και το Παλατάκι των Λιμεναρίων.

Καλούμε την Δημοτική αρχή άμεσα να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και να αποφασίσει για το μείζων αυτό θέμα.

Ενημερώνουμε και καλούμε σε στράτευση όλους τους φορείς του νησιού της Θάσου, του νομού Καβάλας, καθώς και της περιφέρειας.

Ζητάμε την στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου και του Περιφερειάρχη.

Προγραμματίζονται λαϊκές συνελεύσεις σε όλα τα χωριά της Θάσου αρχή γενομένης από την Ποταμιά της Θάσου στον Ταρσανά, την Πέμπτη 13 Ιουνίου και ώρα 19.00.

Ειρηνικά καλούμε τον λαό της Θάσου αλλά και κάθε πολίτη της χώρας να δηλώσει ότι το ξεπούλημα της Θάσου δεν θα περάσει και ότι η Χούντα της τρόικας αλλά και κάθε κατοχικός νόμος και θεσμός θα ανατραπεί στην πράξη.

Το χώμα, ο αέρας, η γη και το νερό δεν είναι για ξεπούλημα, ανήκουν στο λαό. Αγώνας ενάντια στη λεηλασία της ζωής μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑