Ειδήσεις

Published on June 13th, 2013 | by fileto

0

Αφγανός πρόξενος επισκέφθηκε λαθρομετανάστες στη Ξάνθη

Tο Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών της Ξάνθης επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο Πρόξενος του Αφγανιστάν στην Αθήνα, Giathy Mirwais. Κατά τη διάρκεια της  παραμονής του στην Ξάνθη ο Αφγανός διπλωμάτης αναλώθηκε στην εξέταση Αφγανών κρατουμένων στη Σχολή Αστυνομίας της Ξάνθης.

Πιο συγκεκριμένα από το πρωί της Δευτέρας ο Αφγανός Πρόξενος, συνοδευόμενος από το Διοίκητή του Κέντρου Φύλαξης  κ. Χατζησταμάτη περιόδευεσε στους χώρους του Κέντρου και πήρε προσωπικές συνεντεύξεις από τους 87 πρόσφυγες που κρατούντα και δηλώνουν Αφγανοί, έχοντας εκδηλώσει την επιθυμία να επαναπατριστούν προκειμένου να ταυτοποιήσει ότι πρόκειται για Αφγανούς.

Από τους  87 πρόσφυγες που συνάντησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του XanthiPress.gr, περίπου οι 80 αποδείχτηκε ότι ήταν πράγματι Αφγανοί ενώ οι υπόλοιποι όχι. Ο Αφγανός Πρέσβης αποχώρησε νωρίς το απόγευμα από το Κέντρο Φύλαξης της Ξάνθης και διανυκτέρευσε στην Ξάνθη.

Την Τρίτη ο Αφγανός Πρέσβης θα βρεθεί στο Κέντρο Φύλαξης του Παρανεστίου, προκειμένου να προχωρήσει σε αντίστοιχες συνεντεύξεις με κρατουμένους που έχουν εκδηλώσει επιθυμάι για οικειοθελή επαναπατρισμό.  Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι της Σχολής, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοιου είδους επίσκεψη καθώς και στο παρελθόν υπήρξαν  ανάλογες επισκέψεις διπλωματών για να ταυτοποιήσουν την καταγωγή κρατουμένων.

πηγή: Xanthi Press


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑