Ειδήσεις

Published on June 17th, 2013 | by fileto

0

Διαχείριση πλημμυρών από το Δήμο Παγγαίου

Με την τρι-ημερίδα με θέμα «Διαχείριση πλημμυρών και Αειφορική Ανάπτυξη Οικισμών» που υλοποιήθηκε στην Ελευθερούπολη 10-12 Ιουνίου 2013 και τη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Βασίλειος Ξουλόγης και ο Δήμαρχος Μπόρινο κύριος Οκτάι Αλίεβ, ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του έργου «JointEffortsforFloodRiskManagement / JEFMAN», που υλοποιούν οι δύο Δήμοι μαζί, με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα ETCP “Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013”, συνολικού Π/Υ 1.890.171€. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΠΤΑ κατά 85% και από Εθνικούς Πόρους κατά 15%.

Οι δύο Δήμαρχοι επιβεβαίωσαν την πολύ φιλική σχέση που έχουν και την αφοσίωσή τους για την υλοποίηση έργων υποδομής καθώς ήδη υλοποιούν από κοινού ένα ακόμα έργο Interregενώ είναι προς αξιολόγηση κοινή πρότασή τους απευθείας στην DG HUMANITARIAN AID AND CIVIL PROTECTION – ECHO της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δήμαρχος Παγγαίου αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009 με την υποβολή της πρότασης (του τότε πρώην Δήμου Πιερέων) και στην σημασία του για τους οικισμούς όπου έγιναν οι παρεμβάσεις.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της υλοποίησης της Α’ φάσης του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για ξαφνικά πλημμυρικά φαινόμενα λόγω βροχόπτωσης, τα λεγόμενα Flashfloods, τόσο για τους οικισμούς και τους κατοίκους όσο και για τις γεωργικές καλλιέργειες. Το σύστημα αποτελεί σημαντική τεχνολογική καινοτομία

Ο Δήμαρχος του Μπόρινο, αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο Παγγαίου για την φιλοξενία, μίλησε για το τεχνικό έργο στο Μπόρινο καθώς και τις σχετικές μελέτες κινδύνου πλημμύρας κλπ. που υλοποιήθηκαν, ενώ ευχήθηκε σύντομα να έχουν και στο Μπόρινο ανάλογες παρεμβάσεις με αυτές του Δήμου Παγγαίου με τους μετεωρολογικούς και υδρομετρικούς σταθμούς.

Τέλος, ο ProjectManagerτου έργου, κ. Ιωάννης Τσουκαλίδης, αναφέρθηκε στο μοντέλο έγκαιρης προειδοποίησης, πώς λειτουργεί και πώς θα λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη, καθώς και για την ορθή διαχείριση της πληροφορίας που διαχέεται σε μία περιοχή για κάποιον κίνδυνο.

Aκόμη ένας κρίκος της αλυσίδας του μεγάλου ελληνοβουλγαρικού κυκλώματος εμπορίας βρεφών έσπασε, η εξάρθρωση του οποίου ξεκίνησε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη, με τη σύλληψη πέντε μελών του, ανάμεσά τους και ένα ζευγάρι Βουλγάρων, που φέρονται ως οι εγκέφαλοί του.

Προχθές συνελήφθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ένας ακόμη Βούλγαρος, 37 χρόνων, που είναι ο πατέρας του νεογέννητου, το οποίο επιχείρησε να πουλήσει αντί 15.000 ευρώ το κύκλωμα σε άτεκνο ζευγάρι, που στην πραγματικότητα ήταν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Ο 37χρονος είναι σύζυγος της 27χρονης, επίσης Βουλγάρας που εντοπίστηκε στο διαμέρισμα της περιοχής των Αμπελοκήπων και ομολόγησε ότι ήρθε στον 7ο μήνα της κύησης στην Ελλάδα, προκειμένου να γεννήσει το παιδί της και να το δώσει για υιοθεσία, επειδή δεν μπορούσε να το μεγαλώσει.

Η τιμή

Η τιμή που ζήτησαν αρχικά τα μέλη του κυκλώματος ήταν 30.000 ευρώ και μετά από… διαπραγματεύσεις έπεσαν στις 15.000 ευρώ, ενώ από τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχουν «πουλήσει» τουλάχιστον 22 βρέφη από μητέρες κυρίως Βουλγάρες, αλλά και από την Αλβανία και την ΠΓΔΜ. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως μέλος του κυκλώματος φέρεται να αποκάλυψε πως είχε… ετοιμόγεννες μέσα στο καλοκαίρι περίπου 25 κοπέλες και όλες είχαν συμφωνήσει να δώσουν τα παιδιά τους για υιοθεσία, μέσα από παράνομες διαδικασίες.

Οι περισσότεροι τοκετοί έγιναν σε νοσοκομεία των Αθηνών και η αστυνομική έρευνα είναι σε εξέλιξη και εκεί, προκειμένου να αποκαλυφθεί η συμμετοχή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ηδη έχουν συλληφθεί και κρατούνται το ζευγάρι των «εγκεφάλων», ένας 37χρονος Βούλγαρος που εκτελούσε χρέη… τσιλιαδόρου και δύο γυναίκες, -η μητέρα του βρέφους και μία ακόμη-, ενώ μία τρίτη κοπέλα από τη Βουλγαρία που βρέθηκε στο διαμέρισμα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, καθώς από μέρα σε μέρα αναμένεται να γεννήσει.

– See more at: http://www.sigmalive.com/news/greece/50934#sthash.oSPbbXBU.dpuf


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑