Lifestyle

Published on June 17th, 2013 | by fileto

0

Σαμοθράκη των νερών και του μυστηρίου

Είναι καταπράσινη, γεμάτη νερά, μυρωδιές από βότανα και μια μυστικιστική ομορφιά.

Το Σάος, το άγριο κι μονίμως ανταριασμένο βουνό του νησιού, εκπέμπει ενέργεια που καθηλώνει και συναρπάζει.

Στις πλαγιές του όπου βρίσκονται οι Βάθρες ( εντυπωσιακές φυσικές πισίνες που δημιουργούνται από καταρράκτες ) συναντιέται ένα ετερόκλητο πλήθος: Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς νεοχίπις, διανοούμενοι, οικογενειάρχες και ηλικιωμένοι από τη Θράκη και τη Μακεδονία.

Οι διανοούμενοι βρίσκουν ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Καμαριώτισσα, οι οικογένειες στα ξενοδοχεία στα Λουτρά και η νεολαία στήνει σκηνές κάτω από την οργιώδη βλάστηση των δυο κάμπινγκ.

Το βράδυ όλοι συναντιούνται στον Πύργο, τη γραφική ορεινή Χώρα με το μεσαιωνικό κάστρο, για ποτάκι ή γλυκό και στα Λουτρά ( ή αλλιώς Θέρμα ) στα μαγαζιά που βρίσκονται μέσα σε πυκνό δάσος από πλατάνια.

Το πρωί όσοι δεν αράζουν στη σκιά των δέντρων ή στις παραλίες περπατούν σε αρχαιολογικούς χώρους για να δουν ερείπια μνημείων της αρχαϊκής, της ελληνιστικής, της ρωμαϊκής και της βυζαντινής εποχής. Από τα highlights είναι το Αρσινόειον, το μεγαλύτερο κυκλικό οικοδόμημα της αρχαιότητας, και το Ιερό των Μεγάλων Θεών, όπου γίνονταν οι τελετές των Καβειρίων Μυστηρίων, ενώ σε διάφορα σημεία θα δείτε πύργους που θεωρούνται σημαντικά παραδείγματα υστεροβυζαντινής φρουριακής αρχιτεκτονικής του ελλαδικού χώρου.

Αξίζει να κάνετε μια μικρή κρουαζιέρα για να δείτε τα περίεργα γεωλογικά σχήματα στο νότιο κομμάτι του νησιού που σχετίζονται με τοπικούς θρύλους, απομονωμένες παραλίες, καταρράκτες που πέφτουν κατευθείαν στη θάλασσα και παράκτιες ή θαλασσινές σπηλιές.

Πότε να πάτε: Το καράβι σαλπάρει από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όταν ο καιρός το επιτρέπει. Αυτό σημαίνει ότι την προσεγγίζεις ευκολότερα το καλοκαίρι. Τον Αύγουστο το νησί βουλιάζει από κόσμο. Οπότε γι’ αυτούς που αναζητούν ησυχία οι ιδανικοί καλοκαιρινοί μήνες είναι ο Ιούνιος και ο Ιούλιος.

Πηγή: athinoramatravel.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑