Ειδήσεις

Published on June 18th, 2013 | by fileto

0

Δικαιώθηκε η μνήμη του αδικοχαμένου Κομοτηναίου Γιώργου

Ποινή 44 μηνών με αναστολή υπό τον όρο της προσφοράς 5.000 ευρώ στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης επιβλήθηκε σε χειρούργο της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κομοτηνής για τον θάνατο του 27χρονου Γιώργου.

Πρόκειται για συνταξιούχο αλλά πολύ γνωστό ιατρό εναντίον του οποίου κινήθηκαν νομικά οι γονείς του άτυχου νέου που έχασε την ζωή του πριν τρία χρόνια ζητώντας δικαίωση.

Η οικογένεια του αδικοχαμένου νέου όλα αυτά τα χρόνια είχε επιδοθεί σε έναν αγώνα “αποκάλυψης της αλήθειας”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ανακοινώσεις που κατά καιρούς είχε κοινοποιήσει στον Τύπο, σε μια εξ αυτών μάλιστα ανέφεραν τα εξής:

«Στις 26/5/10 χάσαμε τον Γιώργο, ένα νέο 27 ετών. Υπήρξε θύμα της αμέλειας και της αδιαφορίας, μιας αμέλειας και αδιαφορίας που εκδηλώνεται στα πλαίσια του συστήματος παροχής φροντίδας υγείας. Το πρόσωπό του έκτοτε συμβολίζει τον αγώνα και το καθήκον να εντοπίσουμε και να περιορίσουμε τα λάθη και να μη τυγχάνουν ασυλίας οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας.  Εάν δεν γίνει αντιληπτή και αποδεκτή, η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ απέναντι στον άρρωστό του και η δέσμευσή του να θέτει στην πρώτη γραμμή το συμφέρον και τις ανάγκες του αρρώστου του και μόνον, δεν υπάρχει εγγύηση ότι η υγεία του αρρώστου και η ευζωία θα προστατεύονται μέσα στο σύστημα. Ο Γιώργος ζει για να θυμίζει σε όλους ότι η συγκάλυψη του ιατρικού λάθους αποτελεί το βαρύτερο διανοητικό αμάρτημα και η κοινωνία και οι ιθύνοντές της δεν πρέπει μοιρολατρικά να περιμένουν το επόμενο θύμα. Ευχόμαστε η θυσία του να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι στη συνείδηση του ελληνικού λαού».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑