Ειδήσεις

Published on June 18th, 2013 | by fileto

0

Καθαρίζουν οι βατραχάνθρωποι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Ερχονται να καθαρίσουν την χωματερή η οποία βρίσκεται στον κόπλο της Αλεξανδρούπολης βατραχάνθρωποι στα πλαίσια καμπάνιας καθαρισμού των ακτών,

Δυναμίτες, νάρκες, αυτοκίνητα, σκάφη και μπάζα εντοπίζουν στο βυθό τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων στις εξορμήσεις καθαρισμού που διοργανώνονται κατά καιρούς σε διάφορα σημεία της χώρας. Και όσο η ασυνειδησία των πολιτών μεγαλώνει, τόσο μεγαλύτερες είναι οι ποσότητες των υλικών που ανασύρονται από τις παραλίες μεγάλων αλλά και μικρότερων πόλεων.

Η δε ποικιλία τους δεν υπολείπεται καθόλου της ποσότητας καθώς η λίστα στην οποία καταγράφονται περιλαμβάνει ακόμη σίδερα, τέντες, καροτσάκια σούπερ μάρκετ, κάδους απορριμμάτων, πινακίδες, πασσάλους από μαντέμι, τραπέζια και πολλά άλλα.

Έκπληκτοι είχαν μείνει οι βατραχάνθρωποι όταν κλήθηκαν να καθαρίσουν τον βυθό στο Πόρτο Γερμενό. “Εκείνο που μας εξέπληξε ήταν ότι ανασύραμε 13 σκάφη, καϊκια και φουσκωτά από τη θάλασσα, με τη βοήθεια ειδικού αλεξίπτωτου που φουσκώνουμε με αέρα ώστε τα αντικείμενα να ξεκολλούν από το βυθό και να μπορούν στη συνέχεια να τραβηχτούν από γερανό” επισημαίνει ο επικεφαλής τους.

Το επόμενο ραντεβού του Συνδέσμου για καθαρισμό βυθού θα γίνει στις 29 και 30 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑