Ειδήσεις

Published on July 1st, 2013 | by fileto

0

Αυτοί συζητούν τα νησιά του Β. Αιγαίου δυστυχούν

Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, Γιάννη Αβραντίνη, αναμένεται να έχει το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προκειμένου να δοθεί λύση στην κάλυψη της γραμμής Θεσσαλονίκη-Καβάλα -Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Σάμο-Ικαρία, που παραμένει ακάλυπτη επί μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Βήμα, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας με ανακοίνωση της η ΝΕΛ κατηγόρησε τον απερχόμενο γενικό γραμματέα Αιγαίου Γιάννη Σπιλάνη για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Ειδικότερα η ΝΕΛ αναφέρει ότι το πρόβλημα προέκυψε καθώς το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Θεόφιλος» που εκτελεί τη συγκεκριμένη γραμμή, δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τις εργασίες της ετήσιας επιθεώρησής του και ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός   καθυστέρησης έγκρισης τριετούς παράτασης στην εταιρεία για το συγκεκριμένο δρομολόγιο  από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στο οποίο προΐστατο ο Γιάννης Σπιλάνης και παρά την προσκόμιση εγγυητικής επιστολής.

Οπως αναφέρει η ΝΕΛ, τελικά η έγκριση ύστερα από αίτημα πέντε μηνών, δόθηκε στην εταιρεία στις 2 Ιουνίου.

Η ΝΕΛ επισήμαινε επίσης, ότι ενώ ήταν σε συμφωνία με ενδιαφερόμενη εταιρεία για την προσωρινή κάλυψη της γραμμής, αυτή υπαναχώρησε και υπέβαλε νέο αίτημα στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου η κάλυψη να γίνει από πλοία της, με τροποποίηση των δρομολογίων. 

Συγκεκριμένα πρότεινε για αυτήν την εβδομάδα, από το Σάββατο 29/06, έως την Παρασκευή 5 Ιουλίου, το δρομολόγιο του πλοίου «Θεόφιλος» να εκτελεστεί από το πλοίο «Ταξιάρχης» και το δρομολόγιο στη γραμμή Λαύριο- Αγιο Ευστράτιο Λήμνο- Καβάλα, που πραγματοποιείται από το «Ταξιάρχης», να εκτελεστεί από το επιβατηγό οχηματαγωγό AQUA MARIA.

Αναφέρει ακόμα ότι από το Σάββατο έως και την Πέμπτη 04 Ιουλίου οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σε ενδοκυκλαδικά δρομολόγια που δεν θα εκτελεστούν θα εξυπηρετηθούν με μέριμνα της εταιρείας.

Παράλληλα, η ΝΕΛ διευκρινίζει ότι περιμένει από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου να εγκρίνει τα συγκεκριμένα δρομολόγια, προκειμένου να μην παραμένει ακάλυπτη η γραμμή της βόρειας Ελλάδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑