Ειδήσεις

Published on July 2nd, 2013 | by fileto

0

Συλλήψεις σε κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης

Οι συλλήψεις έγιναν στην Καβάλα, την Καρδίτσα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ για την υπόθεση συνεργάστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης με το Γραφείο της DEA Αθηνών (το γραφείο της Αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών) και την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Δράμας.

Οι δύο Έλληνες, 53 και 43 ετών, λειτουργούσαν ως ενδιάμεσοι «κρίκοι» στην «αλυσίδα» της διακίνησης. Όπως έγινε γνωστό, παραλάμβαναν την ναρκωτική ουσία με σκοπό να την παραδώσουν στους Αλβανούς, ηλικίας 25 έως 30 ετών, οι οποίοι την προωθούσαν στην Ιταλία.
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν στις 26 Ιουνίου συνελήφθησαν στην Καβάλα και την Καρδίτσα, αντιστοίχως, ο 53χρονος και ο 43χρονος, που κατείχαν 41 δέματα με ηρωίνη, βάρους 22 κιλών και 966 γραμμαρίων.
Κατά την εξέτασή τους από τους αστυνομικούς αποκάλυψαν ότι επρόκειτο να παραδώσουν τα ναρκωτικά σε προκαθορισμένο ραντεβού, σήμερα, τα ξημερώματα, στους Αλβανούς. Έτσι κι έγινε, οι τέσσερις αλλοδαποί τους ανέμεναν στην περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, όπου δόθηκε το ραντεβού, αλλά αντί για τους Έλληνες συνεργούς τους εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί. Οι Αλβανοί συλληφθέντες επέβαιναν σε δύο πολυτελή οχήματα, στα οποία είχαν διαμορφώσει ειδικές κρύπτες στα μαξιλάρα των καθισμάτων για να τοποθετήσουν εκεί τα δέματα της ηρωίνης.
Όπως έγινε γνωστό, οι δύο Έλληνες κρίθηκαν ήδη προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους σε ανακριτή της Καβάλας, ενώ οι τέσσερις Αλβανοί οδηγούνται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καβάλας.
Πηγή: ΑΜΠΕ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑