Ειδήσεις

Published on July 3rd, 2013 | by fileto

0

Ανοιχτά θέματα έχει ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου

Επιστολή προς τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου, όπου βάζει προτεραιότητες και θέματα για την πανελλήνια συνάντηση Προέδρων των Ι.Σ. της Χώρας, που θα γίνει το Σάββατο στην Αθήνα.

Η επιστολή λέει τα εξής: “Κύριε Πρόεδρε, ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης των Προέδρων των Ι.Σ. της Χώρας την 06/07/2013, θα θέλαμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση και διεκπεραίωση των παρακάτω θεμάτων.

 

α) Θέματα Υπουργείου Υγείας Κατά την συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι επιτακτικό να τεθούν τα κάτωθι:

 

1) Αναδιάρθρωση – ανασύσταση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από μηδενικής βάσης, στο πλαίσιο των θέσεων και αρχών των Γ.Σ. του Π.Ι.Σ., με τη συμμετοχή του Π.Ι.Σ. οπωσδήποτε.

 

Τα αποτελέσματα (κοινωνικά, οικονομικά, κ.α.) της μέχρι σήμερα λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δικαιώνουν πλήρως την άποψη των Ιατρικών Φορέων για την προχειρότητα με την οποία στήθηκε, με αποτέλεσμα σήμερα να πλήττονται από ανεργία και υποαπασχόληση η μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών, και οι Έλληνες ασφαλισμένοι να μην έχουν ουσιαστικά πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενώ το έλλειμμα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., συνεχώς διογκώνεται. Ζητούμε συμμετοχή όλων των ιατρών στο νέο φορέα – Αξιοπρεπή περίθαλψη στους Έλληνες πολίτες.

 

2) Οι οφειλές των ενταχθέντων στο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ταμείων, πρέπει να καταβληθούν άμεσα στους δικαιούχους ιατρούς. Απαιτούμε σαφές χρονοδιάγραμμα το οποίο αυτή τη φορά πρέπει επιτέλους να τηρηθεί.

 

 

3) Να κατατεθεί μία ολοκληρωμένη πρόταση του Π.Ι.Σ. για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ως αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή στη μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενη αποτυχημένη πολιτική, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στις Γ.Σ. του Π.Ι.Σ. και στην ολομέλεια Προέδρων Ι.Σ.

 

 

4) Η εμπορευματοποίηση της υγείας με την κατάργηση του ορίου του 51% της συμμετοχής ιατρών σε δομές Π.Φ.Υ., η οποία επήλθε επί Υπουργίας Λοβέρδου, πρέπει να σταματήσει, με την ψήφιση σχετικού νόμου. Ζητούμε από τον νέο Υπουργό Υγείας να πάρει άμεσα σαφή θέση στο ζήτημα .

 

 

5) Αναδιάρθρωση νοσοκομείων. Οποιαδήποτε συζήτηση ή σχεδιασμός στο Υπουργείο, πρέπει να γίνει με σταθερή την παρουσία εκπροσώπου του Π.Ι.Σ.

 

 

β) Θέματα Υπουργείου Ανάπτυξης

 

Πρέπει επιτέλους να γίνει η από 1 έτους (!) ζητηθείσα συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη ο οποίος να πάρει σαφή θέση και να αποδεχθεί το αίτημά μας για ένταξη των ιατρών στο τρέχον ΕΣΠΑ.

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Πιστεύουμε ότι μέχρι την προσεχή συνάντηση Προέδρων των Ι.Σ. στις 06/07/2013, μπορείτε νε έχετε σαφείς απαντήσεις από την παραπάνω πολιτική ηγεσία στα θέματα που θέσαμε, και τις οποίες αναμένουμε να μας ανακοινώσετε.

 

Τέλος, πρέπει με σαφήνεια να καθοριστούν τα όρια και οι αρμοδιότητες του Π.Ι.Σ. και των Ιατρικών Συλλόγων, τα οποία πρέπει όλοι να τα αποδεχθούν. Τυχόν παρεκκλίσεις πρέπει αυτόματα να επισύρουν συγκεκριμένες επιπτώσεις. Όλοι πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα του Ιατρικού σώματος, την ιατρική και συναδελφική δεοντολογία και το κύρος του Π.Ι.Σ. και των Ιατρικών Συλλόγων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑