Ειδήσεις

Published on July 3rd, 2013 | by fileto

0

Κλείνουν γυμνάσια σε Καβάλα και Θράκη

Κινητικότητα, απολύσεις, μετατατάξεις, ολα αυτά στριφογυρίζουν στο κεφάλι του νέαου υπουργού Διοικητικής Μεταρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι μετακινήσεις θα γίνουν είτε εθελοντικά είτε υποχρεωτικά και ειδικά για τους εκπαιδευτικούς στόχος δεν είναι να γίνουν απολύσεις.

 

Σε συνάντηση που είχε ο υπουργός με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ διευκρίνισε ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα μετακινηθούν και οι προτεραιότητες που θα τεθούν στις μετακινήσεις, είναι θέμα του υπουργείου Παιδείας.

 

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, ο Σεπτέμβριος αναμένεται ιδιαίτερα θερμός για τον τομέα της εκπαίδευσης καθώς άλλα 43 σχολεία θα προστεθούν στον κατάλογο εκείνων που καταργήθηκαν ή συγχωνεύθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια και ο αριθμός τους πλέον αγγίζει τις 2.000.

Προβλέπονται 20 συγχωνεύσεις Γυμνασίων και Λυκείων στην Αττική και άλλες 10 σε Καβάλα, Θράκη, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα σε 7.000 υπολογίζονται οι καθηγητές που θα χάσουν τις οργανικές τους θέσεις και είναι οι πρώτοι που κινδυνεύουν να τεθούν σε διαθεσιμότητα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑