Ειδήσεις

Published on July 4th, 2013 | by fileto

0

Επιμένουν οι αρχαιολόγοι να απαγορεύουν συναυλίες στους Φιλίππους

Κόκκινη κάρτα για μια ακόμη φορά έβγαλαν οι αρχαιολόγοι στους Νταλάρα και Γλυκερία ποου τόλμησαν να θέλουν το αρχαίο θεάτρο για να κάνουν συναυλία.

Τα τελευταία χρόνια κατά τα οποία έγιναν αποκαταστάσεις στην σκηνή του θεάτρου, οι αρχαιολόγοι απαγορεύουν συναυλίες οι οποίες απαιτούν μεγάλο εξοπλισμό και κραβούν την προσοχή πολλών θεατών.

Έτσι με το ίδιο σκεπτικό και φέτος απαγόρευσαν τις συναυλίες μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών ενώ άλλες χρονιές επέτρεψαν να γίνουν μουσικές παραστάσεις που δεν απαιτούσαν ηχητικά και σκηνή μεγάλης έκτασης.

Γιαυτό όπως αναφέραμε και παραπάνω το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) αποδέχτηκε τις αντιρρήσεις της αρμόδιας Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, που υποστήριξε ότι η κατάσταση του μνημείου δεν έχει την δυνατότητα να δεχτεί μεγάλη προσέλευση θεατών -κάτι που θεωρείται σίγουρο λόγω της δημοφιλίας των καλλιτεχνών.

Η αιτιολόγηση της γνωμοδότησης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ανέφερε την ανάγκη προστασίας του μνημείου, αλλά και της ασφάλειας των επισκεπτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση ελήφθη με ισχνή πλειοψηφία. Για την ακρίβεια, υπήρξε ισοψηφία 7 υπέρ και 7 κατά και μέτρησε βάσει καταστατικού ως διπλή η ψήφος του νομικού συμβούλου του ΚΑΣ, ο οποίος προέδρευσε στην συνεδρίαση και έκανε αρνητική εισήγηση.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑