Ειδήσεις

Published on July 9th, 2013 | by fileto

0

Φοιτητές Ιατρικής προσφέρουν εθελοντική υπηρεσία στη Θάσο

Εθελοντές φοιτητές της Ιατρικής θα προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους στο κέντρο υγείας της Θάσου.

Οι φοιτητές έχουν εξασφαλισμένη τη διαμονή τους, καθώς θα μένουν εντός των κέντρων υγείας όπου θα εργαστούν και θα απασχολούνται 7-8 ώρες την ημέρα, ενώ τα έξοδα μετακίνησης και διατροφής θα τα καλύπτουν από την τσέπη τους.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στο παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.), το οποίο κατάφερε να υλοποιήσει και πάλι, αρχής γενομένης από πέρυσι, το πρόγραμμα «Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος», ύστερα από τρία χρόνια που είχε μείνει ανενεργό, εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση του έργου των γιατρών σε μονάδες υγείας της Βόρειας Ελλάδας από φοιτητές Ιατρικής ΑΠΘ – μέλη της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε., κατά τους θερινούς μήνες, οπότε παρουσιάζονται αυξημένες ανάγκες λόγω της τουριστικής αιχμής και των κλιματολογικών συνθηκών.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε έξι επταήμερα, τα οποία είναι τα εξής: πρώτο επταήμερο (15 – 21 Ιουλίου), δεύτερο επταήμερο (22 – 28 Ιουλίου), τρίτο επταήμερο (29 Ιουλίου – 4 Αυγούστου), τέταρτο επταήμερο (5 – 11 Αυγούστου), πέμπτο επταήμερο (12 – 18 Αυγούστου) και έκτο επταήμερο (19 – 25 Αυγούστου).


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑