Βαλκάνια

Published on July 17th, 2013 | by fileto

0

8.000 Ελληνικά φορτηγά με σημαία Βουλγαρίας

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μεταφορών, μόνο την τελευταία τετραετία οι αυτοκινητιστές έχουν χάσει το 52% των εσόδων τους. Την ίδια στιγμή εντυπωσιακή είναι η επιβάρυνση που έχουν δεχθεί από την αύξηση της τιμής των καυσίμων κατά 35% και των διοδίων κατά 40% Παράλληλα, βάσει των ίδιων στοιχείων, 4 στα 10 φορτηγά του στόλου παραμένουν ακινητοποιημένα, ενώ το κόστος των μεταφορών έχει υποχωρήσει κατά 25% κάτω από το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων.

Επίσης περίπου 8.000 φορτηγά ελληνικής ιδιοκτησίας ασκούν μεταφορικό έργο με έδρα τη Βουλγαρία όπου η φορολόγηση είναι πολύ μικρότερη, ενώ «αυτοκινητιστές από την Τουρκία και την Κύπρο υποκλέπτουν μεταφορικό έργο καθώς δεν υπάρχουν έλεγχοι».

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρεται η περίπτωση της Βουλγαρίας όπου τα τέλη κυκλοφορίας ενός φορτηγού είναι 240 ευρώ έναντι 940 ευρώ το χρόνο στην Ελλάδα, η φορολογία βρίσκεται στο 10% την ώρα που στην χώρα μας κυμαίνεται από 25% εως 36%, ενώ οι εργοδοτικές εισφορές ανέρχονται στο 16% την στιγμή που στην Ελλάδα φτάνουν στο 51%.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑