Ειδήσεις

Published on July 24th, 2013 | by fileto

0

Οι εταιρείες χρυσού θα επηρεάσουν τις επόμενες δημοτικές εκλογές

Το σίγουρο είναι ότι στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές οι άνθρωποι που κινούνται γύρω από το θέμα του χρυσού θα θελήσουν να επιβάλλουν τους δικούς τους ανθρώπους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Την πρακτική αυτή ενισχύουν σενάρια τα οποία εξυφαίνονται στην Αλεξανδρούπολη και τις Σάπες όπου οι εταιρείες χρυσού θέλουν να ξεκινήσουν το έργο τους με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Ηδη ορισμένοι που είναι υπερ της εξόρυξης του χρυσού (κάτοικοι της περιοχής) και συμμετέχουν σε μαζώξεις των εταιρειών, ξεφεύγουν σε δηλώσεις τους λέγοντας χαρακτηριστικά “ο επόμενος δήμαρχος θα είναι του χρυσού”, φανερώνοντας τις προθέσεις τους.

Από την άλλη μια «τεράστια παγίδα» πίσω από τις δηλώσεις της Eldorado Gold ότι αναστέλλει για το 2016 την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική και στο Πέραμα βλέπει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, και καλεί τη Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου και όλους τους πολίτες που εναντιώνονται στα μεταλλεία χρυσού σε νέα συνάντηση, την Παρασκευή, για τον συντονισμό των ενεργειών που πρέπει να γίνουν. Η συνάντηση θα γίνει στις 7.30 το βράδυ, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

«Η παγίδα στοχεύει στον εφησυχασμό μας και στον αιφνιδιασμό μας, τον Αύγουστο ιδιαίτερα, στην προώθηση της διαδικασίας αδειοδότησης» τονίζει ο δήμαρχος Αλεξανδρουπολης, Όπως υπογραμμίζει, σε αυτό το συμπέρασμα συνηγορούν οι κινήσεις της εταιρείας και αναφέρει ενδεικτικά την πρόσκληση σε γεύμα από το Ελληνοκαναδικό Επιμελητήριο στην Αθήνα διαφόρων θεσμικών της Θράκης, όπου υποστηρίζει ότι “απεδείχθη ότι στόχος τους ήταν να περάσουν μηνύματα σε αυτούς υπέρ των χρυσωρυχείων, πλην όμως εισέπραξαν απ’ όλους τους θεσμικούς την απόλυτη άρνηση, ζητώντας (οι θεσμικοί μας) από τους Καναδούς άλλες συνεργασίες, σε άλλους εμπορικούς και βιομηχανικούς τομείς”.

Ο κ. Λαμπάκης κάνει αναφορά στο πακέτο των διαφημίσεων της εξόρυξης χρυσού γενικότερα στη Β. Ελλάδα από την καναδική εταιρεία. «Επειδή οι καιροί είναι πονηροί και οι πολυεθνικές πανίσχυρες, οφείλουμε ξάγρυπνα να φυλάμε τον τόπο μας και να προσέχουμε τις κερκόπορτες» τονίζει στη πρόσκλησή του για συντονισμό των ενεργειών, προκειμένου να ματαιωθούν τα σχέδια της Eldorado για τη Βόρεια Ελλάδα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑