Διεθνείς

Published on July 29th, 2013 | by fileto

0

Η Καβαλιώτισσα “αυτοκράτειρα” του Μπαχρέιν

Η Ηρώ Σμιθ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Κατάγεται από μικρομεσαία οικογένεια που πάντα πάλευε για το μεροκάματο. Από τα νεανικά της χρόνια δούλευε στα αμπέλια του παππού της.

Οπως λέει, «πάντα ήμουν δυναμική και ήθελα να έχω τον έλεγχο. Η οικογένειά μου δεν ήταν πλούσια, ωστόσο δεν στερήθηκα ποτέ την αγάπη και τη στοργή. Οταν ήμουν πολύ νέα, εργαζόμουν στα αμπέλια του παππού μου ως συντονίστρια των εργατών.

Σήκωνα ακόμη και καφάσια.Η δουλειά δεν με φόβισε ποτέ».

Μεγαλώνοντας, η Ηρώ συνειδητοποίησε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αισθητική και αποφάσισε να σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη: «Πάντα μου άρεσαν η τελειότητα και η λεπτομέρεια. Κατάλαβα πως είχα το χάρισμα να ασχολούμαι με την ομορφιά κι έτσι πέρασα στο ΤΕΙ Αισθητικής στη Θεσσαλονίκη.

Ο σύζυγός μου είναι Αμερικανός και δούλευε στα πετρέλαια. Με πολιόρκησε με πείσμα, καθώς εκείνη την εποχή δεν με απασχολούσε το να ερωτευτώ, αλλά το να βρω τρόπο να επιζήσω. Τελικά στο πρόσωπό του βρήκα την πραγματική αγάπη και όταν εκείνος έπρεπε να μετακινηθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποφάσισα να τον ακολουθήσω. Δεν είχα να χάσω κάτι, κι έτσι ρίσκαρα το να αποχωριστώ την πατρίδα μου».

Κάπως έτσι η Ηρώ έφτασε σήμερα να εργάζεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Μπαχρέιν, τόπο κατοικίας της τα τελευταία χρόνια: «Η αλήθεια είναι πως η νοοτροπία των Αράβων είναι πολύ διαφορετική, ο τρόπος ζωής τους μέσα στα παλάτια είναι κυριολεκτικά παραμυθένιος. Οι γυναίκες στολίζονται μόνο για τον άντρα τους και πίσω από τα μεταξωτά τσαντόρ τους κρύβονται υπέροχα πλάσματα», περιγράφει η Ηρώ.

Η ίδια μπορεί να έχει χτίσει μια πολύ επιτυχημένη καριέρα, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν σταματά να σκέφτεται την Ελλάδα. Μάλιστα, έχει ιδρύσει την πρώτη ελληνοκυπριακή κοινότητα προκειμένου να βοηθήσει νέους άνεργους Ελληνες να βρουν δουλειά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: «Δεν έχει χαθεί ακόμη η ανθρωπιά. Πιστεύω πως πρέπει να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας. Η χώρα μας περνά μια δύσκολη φάση και όσοι μπορούμε θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε να υποστηρίξουμε τους εργατικούς και ταλαντούχους νέους της», τονίζει και συμπληρώνει: «Μέχρι πρότινος ζούσαμε στη Σαουδική Αραβία, στις εγκαταστάσεις της Aramco, για λογαριασμό της οποίας εργάζεται ο σύζυγός μου.

Τα τελευταία τρία χρόνια μετακομίσαμε στο Μπαχρέιν, όπου διαπίστωσα πως, παρά το γεγονός ότι ζούνε περίπου τετρακόσιοι Ελληνοκύπριοι, δεν υπήρχε μια οργανωμένη κοινότητα.

πηγη: Πρώτο Θέμα


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑