Ειδήσεις

Published on July 30th, 2013 | by fileto

0

Οι γεύσεις του Έβρου στη Χίο

Οι γεύσεις της Θράκης και ιδιαίτερα του Έβρου θα συναντήσουν, από σήμερα 30 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου, τις αιγαιοπελαγίτικες νοστιμιές, στην 9η Γιορτή Αγροτουρισμού Χίου, την οποία διοργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Περιφερειακή Ενότητα Χίου, σε συνεργασία με το Δήμο Χίου και με την υποστήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Μεταξύ των 60 εκθετών τοπικών προϊόντων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας συμμετέχουν και επιχειρήσεις από τον Βόρειο Έβρο, οι οποίες θα «εκπροσωπήσουν» στους επισκέπτες της Γιορτής τον πλούτο των προϊόντων της θρακικής γης. Η Γιορτή πλαισιώνεται από εκδηλώσεις μουσικές, χορευτικές, παιδικές, γαστρονομίας και παρουσιάσεις βιβλίων.

Η Πρόεδρος του Σ.Β.Β.Ε.Ε. (Σύνδεσμος Βιοτεχνών Βιομηχάνων Βορείου Έβρου) κ. Χρύσα Μανουηλίδου δήλωσε οι Θράκης Γεύσεις σχεδιάζουν ήδη την παρουσία τους σε εκθέσεις και εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, καθώς και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Ο Αντιπρόεδρος του Σ.Β.Β.Β.Ε. κ. Γιάννης Ανδρεάδης, δήλωσε ότι οι Θράκης Γεύσεις αποτελούν ένα θεσμό, ο οποίος μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το “διαβατήριο” για τα αγροδιατροφικά προϊόντα της. Ειδικά στις δύσκολες εποχές που όλοι βιώνουμε στην Ελλάδα, εμείς που γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε πως η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει, ας το κάνουμε πράξη και ας δώσουμε ώθηση στις τοπικές επιχειρήσεις μας να προβληθούν στις αγορές της επιλογής τους.

Η κ. Ζωή Φραγκούδη, Πρόεδρος Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Τριγώνου Ν. Έβρου «ΓΑΙΑ», η οποία θα συμμετέχει στην αποστολή, μεταφέροντας τα προϊόντα του συνεταιρισμού στη Χίο, δήλωσε ότι τα προϊόντα του Έβρου ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την ιδιαιτερότητά τους, αλλά υπολείπονται σε προβολή και εξωστρέφεια. Ίσως είναι καιρός, τόνισε, να δώσουμε έμφαση και στον τομέα αυτό αν θέλουμε πραγματικά να πετύχουμε αναγνωρισιμότητα και πωλήσεις.

πηγη: Αγρότυπος


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑