Ειδήσεις

Published on August 5th, 2013 | by fileto

0

Το μπαιράμ φέρνει χιλιάδες Τούρκους τουρίστες στη Θάσο

Η μαγέλη γιορτή των μουσουλμάνων το μπαιράμ φέρνει στα μέρη μας πολλούς τουρίστες οι οποίοι αναζητούν μέσα στις αργίες και ένα επίγειο παράδεισο για τα μπάνια και τη ξεκούρασή τους.

Ετσι έχουμε ενημερωθεί ότι πολλά τουριστικά πρακτορεία της Τουρκίας έχουν προγραμματίσει εκδρομές για την χώρα μας με πρώτη επιλογή τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, την Θάσο και τη Καβάλα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosalarm από τους 8.000 τούρκους τουρίστες οι 6.000 έχουν κλείσει σε ξενοδοχεία κοντά στην πόλη και οι 2.000 σε ξενοδοχεία πέρα από το Φαληράκι.  Όλοι πάντως έδειξαν να προτιμούν τα υψηλής κατηγορίας καταλύματα, όπως πάντα συνηθίζουν, αφού ανήκουν στην ελίτ των πόλεων των απέναντι τουρκικών παραλίων – από τη Σμύρνη μέχρι την Αττάλεια, αλλά και από τα ενδότερα της πατρίδας τους.

Το ίδιο διάστημα της μεγάλης γιορτής των Μουσουλμάνων, αυξημένη κίνηση τούρκων τουριστών θα σημειωθεί και στην Κω, όπου υπολογίζεται να φθάσουν περίπου 3.000 και άλλοι 1.000 για ημερήσια εκδρομή.

Πάντως μεγάλη κερδισμένη είναι η Λέσβος που αναμένεται να την επισκεφθούν περίπου 15.000 τουρίστες από την Τουρκία – οι 5.000 για ημερήσια εκδρομή και οι 10.000 για πολυήμερη διαμονή.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑