Lifestyle

Published on August 9th, 2013 | by fileto

0

Τι λέει η Κομοτηναία Ελένη Ουζουνίδου για την Κομοτηνή

Η Ελένη Ουζουνίδου σαρώνει με τη θαυμάσια ερμηνεία της στον «Κοινό Λόγο», παράσταση βασισμένη σε κείμενα της Ελλης Παπαδημητρίου, που περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ, μετρά ήδη κάμποσες συνεργασίες και ρόλους: ΚΘΒΕ, Εθνικό, θέατρα Πολιτεία, Οδού Κεφαλληνίας, Βασιλάκου, Θεσσαλικό, αλλά και ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, όπου έκανε αίσθηση στον μονόλογο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Γράμμα στον Ορέστη», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

«Θα έλεγα, σε μια πολυπολιτισμική πόλη, που κατοικείται από μουσουλμάνους, Εβραίους, Ρώσους, Βούλγαρους. Οι γονείς μου ήταν δάσκαλοι και δούλεψαν για χρόνια σε μειονοτικά σχολεία. Επειδή δεν είχαν πού να με αφήσουν -οι παππούδες ήταν στο χωριό- με έπαιρναν συχνά μαζί τους. Εκαναν παρέα με μουσουλμάνους συναδέλφους τους κι εγώ επίσης είχα συμμαθήτριες μέχρι και το Λύκειο που φορούσαν τσεμπέρι. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα, ποτέ δεν ένιωσα ξένο και φοβικό τον διαφορετικό πολιτισμό. Οι δικοί μου με μεγάλωσαν με απλότητα και ελευθερία. Γνωρίζω ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης για πολλά χρόνια -ακόμα και σήμερα- στερήθηκαν βασικά προνόμια ως πολίτες της χώρας».

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑