Εκδηλώσεις

Published on August 21st, 2013 | by fileto

0

Με πανσέληνο και τέχνη σε Θάσο, Πλατανιά και Καβάλα

Σήμερα που το Αυγουστιάτικο φεγγάρι θα είναι γεμάτο, υπάρχουν εκδηλώσεις για ψαγμένους.

Στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου θα ανεβεί «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γ. Ρίτσου από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή Λιμένα Θάσου.

Στον Αρχαιολογικό Χώρο Καλής Βρύσης, Δήμου Προσοτσάνης: «Αρχαίο Πνεύμα Ελληνικό, Ήχος και Φως» από το μουσικό σχήμα του Ηρακλή Σιδέρη.

Στον αρχαιολογικό χώρο Πλατανιάς, Δήμου Παρανεστίου: «Αστρονομική Παρατήρηση» με το Σύλλογο Αστροφυσικών Δράμας» Πήγασος.

Στο αρχαιολογικό μουσείο Καβάλας: «Πανσέληνος στο Μουσείο» Μνήμη και μουσικές από το Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης-Β.Ελλάδος.

Μετά την ξενάγηση, θα ακολουθήσει μουσική παρουσίαση στο αίθριο Ι του μουσείου, σε έναν συγκερασμό τραγουδιών διαφορετικού ύφους, αλλά με κεντρικό θέμα τον Αύγουστο και το φεγγάρι του.

Η ξενάγηση θα γίνει από τον Καβαλιώτη διπλωματούχο ξεναγό Ιωάννη Κιουρτσόγλου, ενώ τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης (φωνή – κιθάρα – κρουστά) και ο Ιωάννης Κιουρτσόγλου (φωνή).

Σ’ήμερα το βράδυ, ανοιχτός θα παραμείνει και ο φημισμένος αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, προκειμένου να υποδεχτεί – για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά – μουσικά την αυγουστιάτικη πανσέληνο, “αγκαλιάζοντας” με νότες το μεγαλύτερο και ομορφότερο φεγγάρι του χρόνου.

Τρεις σημαντικοί καλλιτέχνες του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας (ΔΩΚ) – η Μαριάννα Κεσόγλου (τραγούδι), ο Ναπολέων Κουκουζίκας (φωνή) και ο Γιάννης Κανάκης (πιάνο) – θα είναι οι πρωταγωνιστές μιας μαγικής βραδιάς με φόντο το ολόγιομο φεγγάρι.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑