Ειδήσεις

Published on August 27th, 2013 | by fileto

0

Ψάχνουν για μαμούθ στην Πλατανιά Δράμας

Η νέα παλαιοντολογική θέση της Πλατανιάς του Δήμου Παρανεστίου Δράμας  παρακινεί ομάδα αρχαιολόγων να συνεχίσουν την επόμενη χρονιά.

Όπως παραδέχεται η τιμημένη με το διεθνές επιστημονικό βραβείο “Giuseppe Sciacca”,  Γεωλόγος-Βιολόγος, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παλαιοντολογίας στο Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ, κυρία Ευαγγελία Τσουκαλά για το σημαντικό ανασκαφικό και ερευνητικό έργο της στην περιοχή των Γρεβενών που έφερε στο φως τους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες στον κόσμο, τα επόμενα βήματα θα αποδώσουν καρπούς.

μαμούθ

Η κυρία Τσουκαλά μιλώντας στο news.gr αποκάλυψε το μεγαλύτερο όνειρό της που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία ενός Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στη γενέτειρά της, τη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως επισήμανε τα μεγαλύτερα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας του Κόσμου φιλοξενούν ελληνικά απολιθώματα από διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Ενδεχομένως λέει να συνεχίσουμε στη νέα παλαιοντολογική θέση της Πλατανιάς του Δήμου Παρανεστίου Δράμας, στην Κρυοπηγή Κασσάνδρας Χαλκιδικής και στη Θερμοπηγή Σερρών, όπου θα πάμε την ερχόμενη εβδομάδα με φοιτητές και ερευνητές του Ινστιτούτου Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης.

Το βάρος όμως πέφτει κυρίως στην κατά το δυνατό καλύτερη διοργάνωση του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου για τα Μαμούθ και τους Συγγενείς τους (VIth International Conference on Mammoths and their Relatives) που ανατέθηκε στη χώρα μας από τη Διεθνή Επιτροπή των ειδικών στα προβοσκιδωτά και που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2014 στα Γρεβενά και στη Σιάτιστα, με μετασυνεδριακή επίσκεψη και στην Πτολεμαΐδα και στον ελέφαντα του Περδίκα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑