Ειδήσεις

Published on September 1st, 2013 | by fileto

0

Οι Δωδεκανήσιοι φοιτητές συμβουλεύουν πρωτάκια για Κομοτηνή

Με το παρόν κείμενο ο Σύλλογος Δωδεκανησίων Φοιτητών Κομοτηνής θα ήθελε να συγχαρεί όλους τους επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων και ειδικότερα εκείνους που εισήχθησαν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες στους γονείς και στους εισαχθέντες της Κομοτηνής.
Καταρχάς, η Κομοτηνή , πρωτεύουσα του νομού Ροδόπης, αποτελείται από 40.000 κατοίκους και φιλοξενεί περίπου 15.000 φοιτητές.

Συνδέεται αεροπορικώς με την Αθήνα μέσω του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης που απέχει 60χλμ (μισή ώρα οδικώς) ενώ από τη Θεσσαλονίκη απέχει 270 περίπου χλμ (2,5ώρες περίπου οδικώς).

Με την Εγνατία οδό οι αποστάσεις και ο χρόνος ελαχιστοποιείται αφού αποτελεί το κορυφαίο οδικό δίκτυο της χώρας μας και ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Η Κομοτηνή θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες φοιτητουπόλεις πανελλαδικώς και η φοιτητική ζωή σε αυτήν αποτελεί αντικείμενο νοσταλγίας σε όσους σπούδασαν σε αυτήν,αφού θυμούνται ακόμα την περιβόητη ”πλατεία Ειρήνης” με σήμα κατατεθέν της το ”Σπαθί”, το συντριβάνι ως σημείο συνάντησης ,τις καφετέρειες και τα μαγαζιά που εκτείνονται περιμετρικά , τους τούρκικους μαχαλάδες στα γραφικά στενάκια με τα καφεκοπτεία και τα μαγαζιά που προσδίδουν το ανατολίτικο στοιχείο στην πόλη.

Άλλο αγαπημένο σημείο συνάντησης είναι βέβαια και η οδός Βενιζέλου με τον εμπορικό της πεζόδρομο. Αυτά τα κεντρικά σημεία στην Κομοτηνή είναι που την κάνουν τόσο αγαπημένη για αυτούς που σπούδασαν και σπουδάζουν σε αυτήν , αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η Κομοτηνή είναι η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, αφού σφήζει από ζωή με τόση νεολαία γύρω της!

Το γεγονός άλλωστε πως όλο το κέντρο της μπορεί να περπατηθεί σε είκοσι μόλις λεπτά, δικαιολογεί τις ατέλειωτες τσάρκες των φοιτητών στα στενάκια της.
Οι σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης είναι αξιόλογες και δεν υπολείπονται καθόλου από τις σχολές άλλων πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η Νομική Σχολή μας ,βρίσκεται σε υψηλή θέση επιτυχίας στην εισαγωγή πτυχιούχων φοιτητών στον δικαστικό και διπλωματικό κλάδο,αλλά και στον δικηγορικό κλάδο. Ανάλογα βέβαια συμβαίνει και στις υπόλοιπες σχολές, όπως είναι το Οικονομικό Τμήμα , η Ελληνική Φιλολογία , η Φιλολογία Παρευξεινίων Χωρών , το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Άθλησης κλπ. Η εισαγωγή σας στις σχολές του ΔΠΘ θα σας αποζημιώσει από τις γνώσεις που θα λάβετε από τους έμπειρους και καταρτισμένους καθηγητές σας.
Σχετικά με το Σύλλογό μας να σας ενημερώσουμε ότι είμαστε μία ομάδα φοιτητών από τα Δωδεκάνησα και έχουμε δυναμική παρουσία και στην Κομοτηνή και στη Ρόδο με την κοινωνική και ψυχαγωγική μας δράση.

Όσον αφορά το ψυχαγωγικό μας έργο ,διοργανώνουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κομοτηνή φέρνοντας Ροδίτες κυρίως καλλιτέχνες και διάφορες άλλες εκδηλώσεις σε μαγαζιά (πχ υποδοχή πρωτοετών φοιτητών, κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, αποχαιρετηστήριο πάρτυ κλπ),διοργανώνουμε εκπαιδευτικές εκδρομές ,αλλά και στη Ρόδο, διενεργώντας φοιτητικά πάρτυ σε νυχτερινά μαγαζιά.

Βέβαια πρέπει να τονίσουμε το γεγονός , ότι η δυναμική ψυχαγωγική μας παρουσία εξυπηρετεί το κοινωνικό μας έργο ,αφού τα έσοδα από τις εκδηλώσεις μας διατίθενται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς όπως είναι οι δωρεές μας στο Ορφανοτροφείο, στο Ίδρυμα ατόμων με αναπηρίες Αγ. Ανδρέας, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, αλλά και σε δενδροφυτεύσεις και εθελοντικές αιμοδοσίες ,στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας.

Τονίζουμε ότι είμαστε σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς ,όποτε μας ζητηθεί. Θα θέλαμε γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο να ενημερώσουμε όλους τους επιτυχόντες στην Κομοτηνή για την παρουσία του Συλλόγου μας .Με μεγάλη μας ευχαρίστηση θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε , και να ασχοληθείτε και ως μέλη στο Σύλλογό μας. Είμαστε από τον ίδιο τόπο και όλοι έχουμε βρεθεί σε γενικές γραμμές σε αμηχανία ως ”πρωτοετείς”.

Τέλος, σας ευχόμαστε τα καλύτερα για την χάραξη της νέας αυτής διαδρομής της ζωής σας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε σχετικά με το πανεπιστήμιο και την εγκατάστασή σας. Τρόποι Επικοινωνίας: -Πρόεδρος,Ειρήνη Κουτσούκου : 6945-393455 -Υπ.Δημοσίων Σχέσεων, Κατερίνα Λυρίου: 6945- 525425 -facebook : Σύλλογος Δωδεκανησίων Φοιτητών Κομοτηνής


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑