Ειδήσεις

Published on September 3rd, 2013 | by fileto

0

Με δύο κάλπες οι Δημοτικές εκλογές

Αλλάζει το σύστημα των δημοτικών εκλογών και σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές αφορούν στις αμέσως επόμενες εκλογές του Μαΐου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» με ρύθμιση της κυβέρνησης δεν θα υπάρχουν πια πολλά ψηφοδέλτια, αλλά μόνο δύο για όλους τους συνδυασμούς.

Το ένα θα είναι για τους υποψήφιους δημάρχους και το άλλο για όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με αλφαβητική σειρά.

Δήμαρχοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή όσοι συγκεντρώνουν το 42% των ψήφων, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα προκρίνονται στον δεύτερο γύρω οι πρώτοι υποψήφιοι.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή με απλή αναλογική.

Οι παραπάνω αλλαγές αυτές συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση Σαμαρά – Μιχελάκη με κύριο στόχο να απεγκλωβιστούν οι δημοτικές εκλογές από τον στενό κομματικό εναγκαλισμό.

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό θα απεγκλωβιστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση από τον κομματισμό.
Είναι προφανές ότι ο σχεδιασμός αυτός συνδέεται ευθέως με τις προθέσεις της Χρυσής Αυγής να επενδύσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και με την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να τις μετατρέψει σε δημοψήφισμα για την ακολουθούμενη πολιτική.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναμένονται έντονες, αλλά για το Μέγαρο Μαξίμου, όπως όλα δείχνουν, ο κύβος έχει ριφθεί.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑