Άποψη - Γνώμη

Published on September 8th, 2013 | by fileto

0

Τελικά η Ελλάδα αλλάζει σελίδα;

Τελικά η Ελλάδα αλλάζει σελίδα;

Ο πρωθυπουργός Αντ’ωνης Σαμαράς σε μια ομιλία του η οποία ήταν και άτονη και άνευρη είπε στην ΔΕΘ ότι “Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, βγαίνει από την μνημονιακή εποχή, η οικονομία μετά από έξι χρόνια γίνεται ξανά ανταγωνιστική, και περνά στην φάση της ανάκαμψης” .
Μάλιστα προχώρησε και παραπέρα τονίζοντας ότι θα υπάρξει κοινωνικό μέρισμα για την ανακούφιση των πιο αδύνατων στρωμάτων το 2014 εφόσον υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του χρόνου.
Πως μπορούμε να δέσουμε κόμπο τα λόγια αυτά και να ελπίζουμε ότι η χώρα μας στη οποία εκατομμύρια πολίτες καθημερινά μαστίζονται από την ανέχεια και την κατάθλιψη στην οποία τους οδήγησαν τα μέτρα που σωρηδόν παίρνει η πλειοψηφία των εθνοπατέρων μας στη Βουλή είναι για το καλό μας.
Μιλάνε όλοι οι κυβερνητικοί για ανάκαμψη και την ίδια ώρα φωνές διαμαρτυρίας ακούγονται από το βάθος και από στελέχη που στηρίζουν τον κυβερνητικό σχηματισμό, ρίχνοντας ανάθεμα και βέλη στον διοργανωτή και ενορχηστρωτή της όλης προσπάθειας τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Παράλληλα υπάρχει μια ενορχηστρωμένη επίθεση στην αντιπολίτευση για την αρνητική στάση που κρατάει με χαρακηρισμούς όπως: “δεν θέλει να δει τα σημάδια της ανάκαμψης και δεν θέλει να φύγει από το χθες”.
Το κορυφαίο όλων είναι ο απολογισμός της κυβέρνησης η οποία κρατάει τον ρυθμό εδώ και 15 μήνες: “Αποτρέψαμε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή και υπολογίσιμη. Σήμερα η Ελλάδα είναι μία μοναδική νησίδα σταθερότητας σε μία ασταθή περιοχή που κινδυνεύει να αναφλεγεί. Η Ελλάδα πιάνει τους στόχους της. Δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα, μία νέα μετρολογία δεν την αντέχει η οικονομία. ”. Τί χειροπιαστό έγινε: πρωτον ανακεφαλαιοποιήθηκε το τραπεζικό σύστημα αν και η ελληνική οικονομία ασφυκτιά από έλλειψη ρευστότητας. Αυτό τελειώνει και το ελληνικό σύστημα θα γίνει από τα πιο αξιόπιστα της Ευρώπης μετά την αξιολόγηση της Black Rock”.
Το ερώτημα που παραμένει σταθερά αναπάντητο είναι, ποιο το όφελος αυτής της θετικής εξέλιξης για την καθημερινότητα του Έλληνα ο οποίος καλείται αβέρτα να πληρώνει χαράτσια και φόρους παντός τύπου, να ακούει για πάταξη της φοροδιαφυγής και να μην βλέπει να μπαίνει ευρώ στα ταμεία και από την άλλη να μην τολμάει να κάνει θετικές σκέψεις για το αύριο γνωρίζοντας πια ότι τον περιμένει μια σύνταξη 360 ευρώ (και αν), μια υγεία η οποία πάει σούμπιτη στους ιδιώτες και με υπουργούς που αφήνουν μόνο μαύρε τρύπες πίσω τους.
Μας λένε ότι μειώνεται η γραφειοκρατία, σπάνε καρτέλ, ανοίγονται επαγγέλματα, ψηφίστηκε νέος επενδυτικός νόμος, επιταχύνθηκε η διαδικασία έναρξης επιχειρήσεων, μπαίνει τάξη στο σύστημα προμηθειών του δημοσίου, μπαίνει τάξη στα ασφαλιστικά ταμεία, αντιμετωπίζονται οι περιπτώσεις διαφθοράς και καταλήστευσης των ταμείων. Μπαίνει τάξη στην δημόσια ασφάλεια και καθαρίζονται τα κέντρα των πόλεων ενώ έγιναν οι πρώτοι μαζικοί επαναπατρισμοί.
Μπα! είναι η απάντηση.
Ούτε μείωση στις ουρές βλέπουμε σε δημόσιες υπηρεσίες, η ακρίβεια ζει και βασιλευει μαζί με τα καρτέλ, τα κλειστά επαγγέλματα άνοιξαν μόνο σε ταξιτζήδες και φορτηγατζήδες, οι επιχειρήσεις πληρώνουν τέλος επιτηδευματςος και χάνονται σε μια απίστευτη γραφειοκρατία, τα ασφαλιστικά ταμεία γίνονται ολοένα και πιο φτωχά, έτοιμα να βαρέσουν διάλυση, η διαφθορά συλλαμβάνεται αλλά δεν τιμωρείται (εκτός αν εννοούν τοΝ Άκη και τον Γαβαλά), οι λαθρομετανάστες συλλαμβανονται στην Αθήνα και προωθούνται στην επαρχία και τέλος η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο και αρκεί μια απλή ανάγνωση του καθημερινού αστυνομικού δελτίου.
Είπε ο πρωθυπουργός: «Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν δυσβάστακτους φόρους αλλά είναι μόνο για εφέτος. Την επόμενη χρονιά θα πληρώνουν μικρότερο ποσό και όσο πιάνουμε τους στόχους θα μειώνονται οι φόροι. Στόχος είναι να ελαφρύνουμε την επιβάρυνση της μεσαίας τάξης. Ενιαίος φορολογικός συντελεστής στο 15%, είναι πάντα στόχος που θα τον πετύχουμε όταν σταθεροποιήσουμε τα πρωτογενή μας πλεονάσματα.
Η κατεστραμένη μεσαία τάξη κ. πρωθυπουργέ δεν υπάρχει πλέον. Είναι φτωχή και αδυσώπητα τελειωμένη. Δεν έχει δυνάμεις ούτε να στηρίξει την οικονομία της χώρας, αλλά δύσκολα προσπαθεί να επιβιώσει.
Οι άνεργοι συνεχώς αυξάνονται και οι νέοι μας παίρνουν των οματιών τους και φεύγουν σε άλλες πατρίδες για να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
Μα καλά σε ποια ζώρα ζουν οι πολιτικοί μας; Είναι απορίας άξιον.
Φυσικά κανείς δεν θέλει να πάει στα άκρα και ούτε βέβαια να είναι το κοροιδάκι των επικοινωνιακών τους χειρισμών για την κλοπή ψήφου με τέχνασμα.
Μπορεί να συμβεί μια ανατροπή που κανείς δεν θα έχει υπολογίσει, ούτε και οι πιο μυημένοι επικοινωνιολόγοι.
Είπε λοιπόν ο πρωθυπουργός: “Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να πετύχει τους στόχους που είχαν αποφασιστεί. Η συζήτηση περί βιωσιμότητας του χρέους γίνεται μεταξύ των δανειστών και αφορά τους δανειστές για το πως θα μας βοηθήσουν περισσότερο υπό την προυπόθεση ότι εμείς θα πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και συνεχίσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε “βγαίνουμε από την μνημονιακή εποχή, η φετινή χρονιά ήταν η πιο δύσκολη και η πιο κρίσιμη, η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει και αυτό το αναγνωρίζουν. Το 2020 θα έχουμε επιστρέψει στα επίπεδα ευημερίας του 2009 με ανταγωνιστικότητα, εξωστρέφεια και αξιοπρέπεια. Είδικά αναφορά έκανε στα ενεργειακά αποθέματα της χώρας λέγοντας ότι “για να αξιοποιήσουμε τα ενεργειακά μας αποθέματα και την ΑΟΖ θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι προς τα μέσα και να αξιοποιήσουμε τα ερείσματα στο εξωτερικό”.
Και μη χειρότερα!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑