Ειδήσεις

Published on September 22nd, 2013 | by fileto

0

Συλλήψεις διακινητών σε Ορεστιάδα και Γεμιστή Έβρου

Συνελήφθη χθες (21-9-2013) το πρωί, σε χωριό της Ορεστιάδας, απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , 67χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Έξι (6) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Σομαλίας, τρεις (3) υπήκοοι Ιράκ και δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα, σ ε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, που οδηγούσε ο 67χρονος, διαπίστωσαν ότι προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Συνελήφθη χθες (21-9-2013) το απόγευμα, σε παρέβρια περιοχή της Γεμιστής Έβρου, απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, 28 χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα, η παραπάνω ομάδα αστυνομικών που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντόπισε τον 28χρονο διακινητή να μεταφέρει παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Ο δράστης στη θέα των αστυνομικών, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη έπεσε στο ποτάμι, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Κατασχέθηκε μια πλαστική βάρκα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑