Ειδήσεις

Published on September 24th, 2013 | by fileto

0

Ο σκύλος της Frontex μύρισε διακινητή στο Δέρειο Έβρου

Συνελήφθησαν την 21-9-2013, τις πρώτες πρωινές ώρες και το βράδυ, σε δασική περιοχή του Μεγάλου Δερείου Έβρου, στα πλαίσια οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ένας 34χρονος, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας και ένας 33χρονος, κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία.

Αναλυτικότερα, την 20-9-2013 το πρωί, σε Επαρχιακή Οδό του Μικρού Δερείου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακή Φύλαξης Μεταξάδων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, έκαναν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 34χρονος, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί των Ειδικών Ομάδων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης και του Τμήματος Συνοριακή Φύλαξης Ιάσμου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, το ίδιο πρωί, στην περιοχή του Μεγάλου Δερείου, εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 34χρονο και μετά από καταδίωξη, ο δράστης το εγκατέλειψε και εκμεταλλευόμενος την πυκνή βλάστηση διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, αποφεύγοντας τη σύλληψη.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Την επόμενη ημέρα (21-9-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην ίδια περιοχή, στα πλαίσια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί, εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 33χρονο, στο οποίο επέβαινε και ο 34χρονος διακινητής. Οι δύο δράστες, δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των αστυνομικών, για να ακινητοποιήσουν το όχημα και μετά από καταδίωξη, το εγκατέλειψαν και διέφυγαν της σύλληψης, εκμεταλλευόμενοι την πυκνή βλάστηση της περιοχής.

Ακολούθως, οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου του FRONTEX , εξέδωσαν επιστάμενες έρευνες, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να συλληφθεί ο 33χρονος δράστης, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας (21-9-2013), εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο 34χρονος διακινητής.

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη, προκειμένου να την αποφύγει, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 33χρονος μετέβη στην περιοχή, προκειμένου να παραλάβει το διακινητή και να διευκολύνει την διαφυγή του.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑