Ειδήσεις

Published on September 26th, 2013 | by fileto

0

Άρπαζαν σπίτια πεθαμένων στην Καβάλα

Τα μέλη της … οικογενειακής σπείρας έψαχναν και έβρισκαν σπίτια τα οποία ανήκαν σε άτομα τα οποία δεν είχαν συγγενείς και είχαν πεθάνει. Έφτιαχναν πλαστές διαθήκες με τις οποίες εμφανιζόταν ως δικαιούχοι των ακινήτων και στη συνέχεια είτε πωλούσαν τα ακίνητα, είτε έμεναν σε αυτά οι ίδιοι.

Συνελήφθησαν: τρία αδέρφια, 22,23 και 26 χρόνων, η 48χρονη μητέρα τους, η 72χρονη γιαγιά τους, η 57χρονη φίλη της μητέρας τους ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ένας 45χρονος Ελληνοαφρικανός, βρετανικής υπηκοότητας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα η συγκεκριμένη οργάνωση δρούσε από το 2000. Τα μέλη της εντόπιζαν ακίνητα, μέσω των ειρηνοδικείων, που ανήκαν σε άκληρους νεκρούς. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα και αφού τα ακίνητα είχαν σφραγιστεί από ειρηνοδίκη, έμπαιναν παράνομα σ’ αυτά και συγκέντρωναν στοιχεία σχετικά με την κινητή και ακίνητη περιουσία των νεκρών (ιδιόχειρες σημειώσεις, βιβλιάρια καταθέσεων, στοιχεία θυρίδων σε τράπεζες κ.λπ.).

Μετά από κάποια χρόνια κι αφού σιγουρεύονταν οτι τα ακίνητα δεν κληροδοτούνταν έφτιαχναν πλαστές διαθήκες, σύμφωνα με τις οποίες τα περιουσιακά στοιχεία του νεκρού κληροδοτούνταν σε κάποιο ή κάποια μέλη της οργάνωσης.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε οτι με αυτόν τον τρόπο τα μέλη της σπείρας κατάφεραν να ιδιωποιηθούν παράνομα 21 ακίνητα, σε Αθήνα, Βύρωνα, Καισαριανή, Παγκράτι, Κηφισιά, Π. Φάληρο, Ιωάννινα και Καβάλα, ενώ διερευνώνται ακόμα 2 υποθέσεις ακινήτων.

Τα κέρδη τους ξεπερνούν το 1 εκ. ευρώ ..

πηγη: NewsIt


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑