Ειδήσεις

Published on October 1st, 2013 | by fileto

0

Ναι στη γεωθερμία είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Τη σπουδαιότητα της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ιδιαίτερα της γεωθερμίας στη γεωργία αλλά και την υγεία, υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης από την το Δήμο Τοπείρου Ξάνθης, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του σε αγροτικές επενδύσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο υπουργός μετά την επίσκεψή του στο υπό δημιουργία γεωθερμικό πάρκο του Ερατεινού στο Δήμο Νέστου Καβάλας, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις σύγχρονων θερμοκηπιακών μονάδων υδροπονικής καλλιέργειας κηπευτικών στην περιοχή του Νέου Εράσμιου του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης όπου γίνεται χρήση της γεωθερμίας.

Η επένδυση υλοποιείται σε δύο εκτάσεις των 225 στρεμμάτων η κάθε μία, οι οποίες έχουν παραχωρηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από δημοπρασία, εντός του γεωθερμικού πεδίου Νέου Ερασμίου-Μαγγάνων. Η επένδυση υλοποιείται από δυο ιδιωτικές εταιρείες, τον όμιλο Πλαστικά Θράκης ΑΒΕΕ και τον όμιλο Έλαστρον ΑΕΒΕ Χαλυβουργικά Προϊόντα, μέσω των θυγατρικών τους εταιρειών Θερμοκήπια Θράκης ΑΕ και Έλαστρον Αγροτική ΑΕΒΕ, οι οποίες αναπτύσσουν θερμοκήπια 43 στρεμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 € με προοπτική επέκτασης στα 200 στρέμματα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑