Ειδήσεις

Published on October 1st, 2013 | by fileto

0

Πλημμύρησαν Καβάλα και Προσκυνητές Ροδόπης

Φερτά υλικά και κλείσιμο δρόμων προκάλεσε η βραδυνή καταιγίδα στη Θράκη.

Στους Προσκυνητές Ροδόπης, δρόμοι έκλεισαν και ορισμένα σπίτια πλημμύρισαν από τον μεγάλο όγκο της βροχής.

Από το πρωί συνεργεία του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών με επικεφαλής τον δήμαρχο Ηλία Ιωαννάκη βρίσκονται στον οικισμό για αποκατάσταση των ζημιών.

Πληγές από την κακοκαιρία μετρά και η Καβάλα, όπου με το πρώτο φως της ημέρας, συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν μια μεγάλη προσπάθεια, όχι μόνο να αποκατασταθούν οι ζημιές, αλλά και να καθαριστούν οι δρόμοι.

Ξεριζωμένα δέντρα και σκεπές κατοικιών, φερτά υλικά σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, πεσμένοι τοίχοι, κατεστραμμένα σπίτια και σπασμένα κλαδιά συνθέτουν την εικόνα που αντίκρισαν οι κάτοικοι της Καβάλας, σήμερα το πρωί.

Η κακοκαιρία προκάλεσε μικρές ζημιές και στην πόλη της Ξάνθης, όπου σημειώθηκε κι εκτεταμένη διακοπή ρεύματος.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Για αύριο Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και το πρωί καταιγίδες στα νησιά του βόρειου, του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με σταδιακή βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑