Ειδήσεις

Published on October 7th, 2013 | by fileto

0

Ο Παυλίδης επιχειρεί επενδύοντας σε φωτοβολταικά και αιολικά

Στη δημιουργία φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος 5MW, επένδυση ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, προχώρησε πρόσφατα η εταιρία Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα Γρανίτες. Επιπλέον, έχει σε προχωρημένο στάδιο αδειοδοτικής ωρίμανσης αιολικά πάρκα ισχύος 250MW.

Πολυεπίπεδο ερευνητικό πρόγραμμα με στόχο την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και σκοπό την εγκατάσταση σταθμών παραγωγής καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας υλοποίησε η εταιρία Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα Γρανίτες στα πλαίσια της διαφοροποίησης για περιβαλλοντική ανάπτυξη.Πρόσφατα υλοποίησε επένδυση 5,5 εκατ. ευρώ σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος 5MW, που τέθηκαν σε κανονική λειτουργία συμβάλλοντας στον εθνικό στόχο περί με αξιόλογα περιβαλλοντικά οφέλη, αφού συμβάλλουν στη μείωση εκπομπών στην ατμόσφαιρα διοξειδίου του άνθρακα 8.000 τόν. ετησίως, στη μείωση εκπομπών ρύπων όσο ένα δάσος 10.000 στρεμμάτων ενώ η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια ηλεκτροδοτεί περιοχή 6.000 κατοίκων.

Έχει επίσης σε προχωρημένο στάδιο αδειοδοτικής ωρίμανσης αιολικά πάρκα ισχύος 250MW.

«Ανάπτυξη με Εξωστρέφεια φέρανε τις εξαγωγές άριστης ποιότητας προϊόντων μαρμάρου σε Πρώτο Πλάνο», ανέφερε ο γενικός διευθυντής της εταιρίας κ. Νικόλαος Δημαρέλης και συμπλήρωσε: «Αποτέλεσμα το 90% της παραγωγής να εξάγεται σε περισσότερες από 40 χώρες του κόσμου και να βρίσκεται στην κορυφή του κλάδου με κύκλο εργασιών 43 εκατ. ευρώ ετησίως με ρεαλιστική προοπτική αύξησης του ρυθμού ανάπτυξης και της κερδοφορίας. Η Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα Γρανίτες θα συνεχίσει με εξωστρεφή προσανατολισμό να διαφοροποιείται με νέα επενδυτικά πλάνα, αξιολογώντας και αξιοποιώντας κατά περίπτωση συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας. Στρατηγικό στόχο αποτελεί για την εταιρία η έρευνα και ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων και παράλληλα εξετάζουμε τη δυνατότητα σύναψης συνεργασιών ή ακόμη και εξαγορών στον κλάδο του μαρμάρου και όχι μόνο».

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1980 και διευθύνων σύμβουλος είναι ο κ. Χριστόφορος Παυλίδης. Μετά από μια περίοδο επενδύσεων και σημαντικής ανάπτυξης συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων επιχειρήσεων του κλάδου του μαρμάρου και έχει επιτύχει διεθνή καταξίωση λόγω του έντονου εξαγωγικού προσανατολισμού της.

Η επιχείρηση είναι καθετοποιημένη και δραστηριοποιείται στην εξόρυξη, επεξεργασία και πώληση ακατέργαστων και κατεργασμένων προϊόντων μαρμάρου καθώς και στην επεξεργασία προϊόντων γρανίτη. Ειδικεύεται στην παραγωγή και επεξεργασία λευκών, ημίλευκων και μπεζ μαρμάρων τα οποία εξορύσσονται σε ιδιόκτητα λατομεία στους Νομούς Δράμας και Καβάλας και σε λατομεία που διαθέτει στο εξωτερικό, των οποίων τα αποθέματα είναι σε μεγάλη επάρκεια.

Στα λατομεία της η εταιρία εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους εξόρυξης φιλικές προς το περιβάλλον και ακολουθεί προγράμματα αποκατάστασης. Η ετήσια παραγωγή των λατομείων ανέρχεται σε 60.000m³ ογκομαρμάρων. Η ετήσια παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου ανέρχεται σε 1.000.000 τ.μ. ημικατεργασμένα και κατεργασμένα προϊόντα μαρμάρου και σε 250.000 τ.μ. ημικατεργασμένα και κατεργασμένα προϊόντα γρανίτη.

Η εταιρεία απασχολεί περί τα 350 άτομα και διατηρεί ιδιόκτητα υποκαταστήματα στις Αφίδνες Αττικής και στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑