Ειδήσεις

Published on October 10th, 2013 | by fileto

0

Ο Μπαγίς θέλει ψευτομουφτήδες στη Θράκη

Προκλητικός και σε πλήρη εναρμονισμό με την πολιτική της Άγκυρας εμφανίστηκε στη Θράκη ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς.
Ο τούρκος υπουργός απευθυνόμενος σε πλήθος εκπροσώπων της μουσουλμανικής μειονότητας χθες στο εντευκτήριο της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, μίλησε ευθέως για το δικαίωμα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών της μειονότητας (μουφτήδες) από την ίδια, αντιπαραβάλλοντας το σημερινό καθεστώς των διορισμένων από την πολιτεία μουφτήδων σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Διδυμότειχο, με την τουρκική υπηκοότητα που δόθηκε σε 15 ελληνορθόδοξους αρχιερείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ώστε να μπορούν να εκλέγουν τον εκάστοτε Οικουμενικό Πατριάρχη.
Ο τούρκος υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άδεια που δόθηκε ύστερα από 88 χρόνια, όπως είπε, για να μπορεί να ιερουργεί στην Παναγία Σουμελά του Πόντου ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην επιστροφή του ακινήτου του Ορφανοτροφείου της Πριγκίπου στο Πατριαρχείο μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο πρόσφατο άνοιγμα του ελληνικού δημοτικού σχολείου της Ιμβρου.
Επίσης σημείωσε ότι το τουρκικό κράτος τα τελευταία χρόνια επέστρεψε στις μη μουσουλμανικές μειονότητες της Τουρκίας ακίνητα συνολικής αξίας 3 δισ. τουρκικών λιρών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑