Ειδήσεις

Published on October 12th, 2013 | by fileto

0

Τρείς προτάσεις για τα ακίνητα δημοσίου σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη

Στο «σφυρί» έχουν βγει τα Υπουργεία Πολιτισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας.

Στο «πακέτο» των 28 ακινήτων περιλαμβάνονται ακόμη τα κτήρια που στεγάζουν την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. το Αρχηγείο Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Αλλοδαπών Aττικής και την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, το Γενικό Χημείο του Κράτους, την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, την Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, την ΔΟΥ Ξάνθης (A&B) και το Χημείο Ξάνθης καθώς και τα ακίνητα των Δ.Ο.Υ.: A’ Αθηνών, IZ’ Αθηνών, B’ Κορίνθου, Β’ Χαλκίδας, ΙΘ΄ Αθηνών, Παλλήνης, Γλυφάδας, Χολαργού, Κηφισιάς, Αγίων Αναργύρων, Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η αξιοποίηση των εν λόγω ακινήτων θα αποφέρει, πέραν του τιμήματος εξαγοράς, σημαντικά οφέλη στην ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα στον κλάδο της κτηματαγοράς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίασή του για την εγκυρότητα των προσφορών των υποψηφίων, μετά από εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών του συμβούλων και στη συνέχεια θα προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών.

Τα επενδυτικά σχήματα που κατέθεσαν τις δεσμευτικές προσφορές είναι: η DOLPHIN CAPITAL REIT LTD, η Eurobank Properties REIC και η ΝBG Pangaea REIC


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑